Anlık Bildirim

ASUS A7N8X: NForce 2 ve ASUS kalitesi birarada

OCWorkbench.com, ASUS A7N8X NForce 2 chipsetli anakartın satış (final) sürümünü incelemiş. Anakart merakla beklenen NForce 2 chipsetinin dışında Serial ATA, Firewire gibi bileşenleri üzerinde barındırıyor.

Diğer bazı firmaların çanta şeklindeki tasarımları yerine ASUS, standart karton bir kutu içine yerleştirmiş anakartını. Kutudan kullanma kılavuzu, sürücü ve programların yer aldığı CD-ROM, 2 adet SATA kablosu ve bir de Firewire portlarını barındıran ek kart çıkmış.

Karta yakından bakıldığında 3 adet DIMM slotu barındırdığı görülüyor. Bunlardan biri siyahken diğer ikisi mavi (ortak kontrolöre sahipler). Dual Channel DDR'dan yararlanabilmek için bir siyah ve bir de mavi slota eşdeğer özelliklere sahip DDR belleklerden takmak zorundasınız. :Bunun dışında 2xATA133 IDE konektörü, 2xSATA (SiliconImage Sil31122 kontrolörlü) konektörü, USB/Firewire konektörü, 5 PCI slotu, AGP 8X slotu, ikili LAN (biri Nvidia, diğeri 3COM) ve ses bağlantıları (Cntrl / LFE,  Surround L/R ,S/PDIF, Line in , Line out , Mikrofon ) diğer göze çarpanlar.

Kartın BIOS'u oldukça zengin seçeneklere sahip. Örneğin FSB 100 ile 200 MHz arasında 1 MHz'lik adımlarla ayarlanabiliyor, bellek frekansı değiştirilebiliyor ve işlemci çarpanı 17X'e kadar (Testte çarpan kilidi ile oynamadan Throughbred 2400+'ı 2600+ seviyesine rahatlıkla yükseltmişler) çıkartılabiliyor. Bu da kartı OC düşkünleri için uygun bir seçenek haline getirmiş.

Kartın ve tabii ki NForce 2'nin performans bakımından neler yapabildiğine gelince OCWorkbench'in testlerinde KT-400'ün biraz üzerinde yer aldığını görüyoruz. Bu da Dual Channel teknolojisinin NForce 2 tarafından tarafından Intel gibi iyi kullanılmadığını gösteriyor. (bkz. Intel Granite Bay Dual Channel chipset artış değerleri :) ) Ayrıca Dual DDR 333 kullanımı ile DDR 400 kullanımı arasındaki farkta çok düşük, testlerde neredeyse %2 civarında. Bütün bunlara rağmen ASUS, Nvidia'nın yeni chipseti NForce 2 ile özellik bakımından çok zengin, çok stabil (DDR 400'lerle VIA'nın aksine hiç bir sorun çıkartmadan çalışıyor) ve tabii ki yüksek performanslı bir anakart üretmeyi bilmiş. Bu da kartı biraz yüksek olması beklenen fiyatına rağmen önemli bir seçenek haline getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim