Anlık Bildirim

Kripto para piyasası çökerken AXS şaha kalktı: Peki neden?

Axie Infinity oyununun popüler olması ile birlikte hâkim coini AXS de borsalarda coştu. BTC düşerken AXS coini 10 kat arttı ve diğer NFT coinlerini de peşinde sürükledi.

AXS neden yükseliyor? Tam Boyutta Gör

Kripto para piyasası özellikle son bir iki aydır düşüş trendinde ve Çin’den gelen olumsuz haberler nedeniyle bir türlü belini doğrultamadı. Bununla birlikte bir proje tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Axie Infinity nedir?

Axie Infinity bir NFT oyunu. Oyunda benzersiz canavarları besleyerek ve dövüştürerek geliştiriyorsunuz. Oyunun asıl para birimi AXS ve canavarlarınızı AXS üzerinden satabiliyorsunuz. Ayrıca canavar besleme veya AXS tutma gibi görevlerle SLP tokeni kazanıyorsunuz. Oyuna başlamak için cüzdana bir miktar AXS atmak gerekiyor. 

Axie Infinity son bir iki ayda büyük popülarite kazandı. Özellikle NFT satışlarının büyük kar bırakması ilgi çekti. Hali hazırda oyunda 250 bin civarı oyuncu var ve günlük aktif oyuncu sayısı 40 binin üzerinde. 30 günlük toplam gelir ortalaması 30 milyon dolara ulaşan oyun bu anlamda Pancake platformunu da geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. 

Axie Infinity nedir? Tam Boyutta Gör

Axie Infinity yakın dönemde oyuna yenilikler getirmeyi planlıyor ve Mark Cuban gibi önemli isimlerin olduğu yatırım turunda 7.5 milyon dolar topladı. Bu gelişmeler AXS kripto parası üzerinde de devasa bir etki yaptı. 

Öyle ki 15 gün içerisinde AXS 10 kat arttı ve 28.5$ seviyesini gördü. Sürekli bir artış grafiği olan token 2 milyar dolar günlük hacim oluşturdu ve listede beşinci sıraya çıktı. Pazar değeri ise 1.6 milyar dolar civarında. Ödül coini SLP ise bu rüzgârı arkasına alarak 12 cent olan dip seviyesinden Mayıs ayındaki 33 cent seviyesine geri çıktı. 

AXS hali hazırda 61 milyon coini dolaşıma soktu ancak toplam kaynak 270 milyon adet. Oyunda kazanma oranı arttıkça ve geliştiriciler yatırım yapmaya devam ettikçe AXS parası daha da değerlenecek gibi görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim