Anlık Bildirim

Biyolojik olarak bozunabilen hava yolu geliştirildi

ETH Zurich kurumu araştırmacıları biyolojik olarak uyumlu silikondan biyolojik olarak bozunabilir havayolu stenti geliştirdi. Yeni hava yolu tavşan deneylerinde olumlu sonuçlar verdi.

Biyolojik olarak bozunabilen hava yolu geliştirildi Tam Boyutta Gör

Kazalar veya çeşitli travmalar neticesinde insanlarda çeşitli durumlar oluşabiliyor ve genelde acil servis şartlarında bu bireylerin hava yolunun açık tutulması sağlanıyor. Bu iş içinse ''Airway'' olarak adlandırılan plastik yapılar kullanılıyor. Şimdi ise bilim insanları biyolojik olarak bozunabilen ''Airway'' yani ''Hava yolu klavuzu'' geliştirdi.

Günümüzde şartlarında hava yolu stentleri silikondan veya metal maddelerden imal ediliyor. ETH Zurich kurumu araştırmacıları biyolojik olarak uyumlu silikondan biyolojik olarak bozunabilir havayolu stenti geliştirdi.

Bilgisayarlı tomogrofi

Biyolojik olarak bozunabilen hava yolu geliştirildi Tam Boyutta Gör

Bilgisayarlı tomogrofi ( BT-CT ) ile trakea ( soluk borusu ) yapılarını inceleyen araştırmacılar incelenen hastaya tam olarak uyum sağlayabilecek stentin 3 boyutlu dijital modelini oluşturdu ve daha sonra oluşturulan model; dijital ışık işleme ( DLP ) adı verilen yöntemle 3 boyutlu olarak basıldı.

Geliştirilen yapının esnekliğinin sağlanması için bir tür reçineden yararlanıldığını ve ayrıca içerisinde altın parçacıkları içeren polimer yapılar ihtiva ettiğini belirtelim. Bu sayede ilgili hava yolu yerleştirilirken gerekli esneklik sağlanmakla birlikte aynı zamanda içeriğindeki altın parçacıklar hava yolu, sayesinde çeşitli görüntüleme yöntemleri ile de takip edilebiliyor.

Yeni geliştirilen hava yolu tavşanlarda test edildi ve X-Ray görüntüleme sonuçlarına göre implant tavşanlarda 6 ila 7 haftalık süreç sonuında vücut tarafından absorbe edildi.

Yeni araştırma daha da geliştirilebilirse insanlarda da uygulanabilecek gibi görünüyor. Yeni araştırma Science Advances adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim