Anlık Bildirim

Bu yıl 5 milyar akıllı telefon kamera sensörü satılacak

Akıllı telefonlarda akıl almaz bir sensör yarışı yaşanırken, sensör siparişleri de rekora koşuyor. Bu yıl toplamda 5 milyar akıllı telefon görüntüleme sensörü satılacağı tahmin ediliyor.

Bu yıl 5 milyar akıllı telefon kamera sensörü satılacak Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlarda hem çözünürlük tarafında hem de sensör sayısı tarafında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Yüzlerce MP çözünürlüğünde sensörler ve yediye kadar toplam sensör sayısı artık normal hale geldi. Bu rekabetten haliyle sensör üreticileri yararlanıyor.

5 milyara ulaşacak

Yapılan analizlere göre akıllı telefon için üretilen CMOS görüntüleme sensörlerinin sayısı bu yıl 5 milyara ulaşacak. Geçen yıl bu rakam 4.5 milyara ulaşmıştı. 2010 yılında ise ancak 500 milyon civarına yaklaşabiliyordu.

Yine analizlere göre bu yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkan telefonlarda ortalama 3.5 kamera sensörü yer aldı. Büyük çoğunluk ya 3 kamera ya da 4 kamera kombinasyonuyla geldi. Orta ve üst seviye sınıflarda dörtlü kamera kombinasyonu yüzde 20 artış gösterdi.

Elbette bu rekor artışlardan sensör üreticileri yararlanıyor. Sony artık üretim kapasiteleri yetersiz kaldığı için TSMC ile sensör üretim anlaşması imzaladı. Samsung ve OmniVision da kısa süre içerisinde üretim kapasitesini arttırmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim