Anlık Bildirim

CDC: Hamilelerin aşı olmasını şiddetle tavsiye ediyoruz

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yaptığı yeni açıklamalarda hamile insanların olması gerektiğini açıkladı ve bu uygulamanın artması için “acil eylem” çağrısında bulundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yaptığı yeni açıklamalarda Covid-19 aşısının hamile insanlara yapılmasını “şiddetle” önerdiğini açıkladı. Bunun ardından da ABD’de aşılanmamış hamile insanların sayısına dikkat çekerek bu konuda “acil eylem” çağrısında bulundu.

CDC, hamilelerin aşı olmasını 'şiddetle tavsiye' ediyor Tam Boyutta Gör

CDC, ülke çapından gelen verileri inceledi. Bu veriler sonucunda da 125.000’den fazla hamile insanın virüse yakalandığını, 22.000’den fazla insanın hastaneye kaldırıldığını ve 161 ölümün gerçekleştiğini ortaya çıkardı. Açıklamalarda ayrıca bu hastaların %97’sinin aşısız olduğunun da altı çizildi.

Ek olarak CDC’nin açıklamalarında, ABD’de bulunan hamilelerin üçte birinin hâlen aşısız olduğu, Hispanik/Latin ve siyahi insanlar arasındaki aşı oranının ise çok daha düşük olduğu vurgulandı.

CDC, hamilelerin aşı olmasını 'şiddetle tavsiye' ediyor Tam Boyutta Gör

“Aşıların risk oluşturduğuna dair bir kanıt yok”

CDC’den Dr. Dana Meaney-Delman da bununla ilgili, “Covid-19’a yakalanan hamilelerin hastalığı ciddi geçirebileceğini biliyoruz. Bu sebeple de hayatları önemli derecede risk altında. Hamilelere yönelik aşı kampanyalarını hızlandıracağız.”

CDC’nin açıklamalarında aşıların hamilelere karşı bir risk oluşturmadığını da belirtildi. Direktör Rachel Walensky de yaz boyunca Covid-19’un gebelik kaybı oluşturduğuna dair hiçbir kanıtı olmadığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6142 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim