Anlık Bildirim

Centrino yol haritası ve fiyatları

Intel Centrino (Pentium M ve WLAN) ile beraber taşınabilir bilgisayar piyasasında devrim yapmaya niyetli olsun, iş taşınanbilir bilgisayar üreticileri için o kadar belirgin değil.

Bunun sebebi Centrino'ların yüksek fiyatları ve  WLAN için sunduğu standart. 1.6 GHz hızında 1 MB L2 önbellekli bir Pentium M,  2.2GHz Pentium 4-M %83 pahalı, aynı şekilde Centrino paketinin içinde bulunan  802.11b WLAN adaptörü'de 46$ ile 14$'lık benzerlerinin  %229 oranında üzerinde bir fiyata sahip.

Her ne kadar Pentium M'ler oldukça yüksek performans (AMD'nin PR'ına benzer şekilde Pentium M'ler sahip oldukları MHz'den çok daha yüksek performansa sahipler) ve 6 saate varan uzun pil kullanım sürelerine rağmen, yüksek maliyetleri oldukça düşündürücü.

Bir başka çekince ise bu yıl IEEE tarafından resmi olarak onaylanacak olan 802.11g kablosuz standartını desteklememesi ve WLAN penetrasyonunun düşük olmasına yol açacağı korkusu. Bu tartışmalar süre dursun Intel Centrino konusunda oldukça kararlı gözüküyor ve 2006'ya kadar da planlarını yapmış gözüküyor:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim