Anlık Bildirim

Ocak ayı Android kullanım oranları açıklandı

Ocak ayı Android kullanım oranları açıklandı

Lollipop güncellemesinin yavaş yavaş yayılmaya başlaması ve ilk cihazların da piyasada yer edinmesi ile birlikte Android kullanım oranlarında küçük de olsa değişim yaşanıyor. Google'ın Ocak ayı raporu da bunu gösteriyor. 

Google hizmetlerine erişen cihaz sayısı baz alınarak yapılan yeni tabloya göre Ocak ayında Jelly Bean sürümleri yüzde 44.5 ile liderliğini sürdürüyor. Tek sürüm bazında ise Android 4.4 yüzde 39.7 ile lider durumda. 

Lollipop sürümü ilk kez tablolarda boy göstermeye başladı. Sürümün elde ettiği kullanım oranı yüzde 1.6. Oran biraz küçük gibi görünse de yaklaşık 2 milyar rakamına dayanan Android ekosisteminde 30 milyon civarında cihaza tekabül ediyor. Üreticilerin mobil cihazlarına Lollipop güncellemesini vermeye devam etmesi sürümün kullanım oranına da olumlu katkı yapacak. 

Bununla birlikte Lollipop sürümünün yavaş büyüme gösterdiği belirtiliyor. Nexus cihazları haricinde henüz son kullanıcıya yaygın bir şekilde ulaşan Android 5.0 cihazı mevcut değil. Bu bakımdan bahar aylarına kadar büyüme biraz yavaş kalabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2219 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, android 5.0 ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim