Anlık Bildirim

Tizen işletim sistemli Samsung Z3 resmiyet kazandı

Samsung'un MeeGo platformundan devşirdiği ve Tizen olarak yoluna devam eden açık kaynak işletim sistemi ağırlıklı olarak akıllı saatlerde kendisini gösterse de akıllı telefon pazarında kendisini yavaş yavaş ispatlamaya başladı. Geçen yıl Hindistan'da Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefon olarak lanse edilen Samsung Z1 için beklentiler biraz düşük tutulmuştu ancak cihazın gördüğü ilgi projenin devam etmesinde de büyük bir rol oynuyor. 

Samsung'un Z2 olarak projeyi devam ettireceği ifade ediliyordu ancak karşımıza Z3 adında yeni bir model çıktı. Yine Hindistan için tanıtılan Samsung Z3 klasik Samsung çizgilerini devam ettirirken, arka kısım Galaxy Note 5 modelinden hatırlayacağımız üzere kavisli bir yapıda. 

5 inçlik Super AMOLED ekranda 720p çözünürlük sunan Samsung Z3, Spreadtrum imzasını taşıyan 4 çekirdekli bir yongasetinden gücünü alıyor. 1GB RAM'in yeterli görüldüğü modelde 8GB artırılabilir kapasite, 7.9mm kalınlık, 8MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 2600mAh gücünde batarya gibi özelliklere yer verilmiş. 

Tizen OS 2.3 sürümünün kullanıldığı cihaz bir ultra veri tasarruf moduna da sahip. Bu sayede bulunduğu pazara göre kullanıcıların veri trafiğini sıkıştırarak daha az fatura bedeli ödemesini sağlıyor. Hindistan'da oturduğunu belgeleyen herkes 130$ civarında bir fiyatla Samsung Z3 modelini satın alabiliyor.  
Tizen işletim sistemli Samsung Z3 resmiyet kazandı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5532 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung z3, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim