Anlık Bildirim

Xiaomi Redmi 3 resmi: En ucuza en iyisi

Her yıl kendini geliştiren ve daha iyi ürünler piyasaya süren Xiaomi, giriş seviyesi Redmi 3 ile çıtayı daha da yukarı çekiyor. Model, fiyat sınıfında en iyi özellikleri sunuyor.
Pek çok analiz uzmanı Xiaomi'nin artık çok ucuz cihazlardan ziyade kar marjına odaklı premium cihazlar ile yoluna devam edeceğini tahmin ediyordu. Evet, Xiaomi daha premium cihazlar ile yoluna devam ediyor ancak fiyatı da en düşük seviyede tutmayı başarıyor. Firmanın yeni silahı Redmi 3, meraklılarını çok sevindirecek. 

Önceki nesillerin aksine Redmi 3 ekran boyutunu biraz daha yukarı çekiyor. Artık 5 inçlik ekranda çözünürlük yine 720p olarak kalmış. Yonga seti tarafında ise Qualcomm Snapdragon 616 bizi karşılıyor. 4+4 diziliminde Cortex-A53 çekirdekleri barındıran yonga setinde Adreno 405 grafik birimi yerini alıyor. Bu sayede cihaz fiyat seviyesinde en iyi performanslardan birisini sunmaya aday. 

Cihaz ile ilgili en önemli yenilik batarya tarafında. Neredeyse iki kat güçlenen batarya, 4100mAh kapasitesine yükseltilmiş. Bu sayede yeni cihazın iki güne kadar kullanım süresi sunabileceği tahmin ediliyor. 2GB RAM ve 16GB artırılabilir kapasite ile desteklenen modelin diğer bir artısı ise alüminyum alaşımdan imal edilmiş gövdesi. 

Arka kısımda f/2.0 aralıklı 13MP çözünürlüğünde bir kamera yer alırken, ön kısımda da 5MP çözünürlüğünde bir kameraya yer verilmiş. Bu tarafta da önemli bir yükseltme olduğunu söyleyebiliriz. Android sürümü bilinmeyen cihazda MIUI 7 arayüzü çalışıyor. 12 Şubat 2016 itibariyle cihaz 106$ fiyat etiketinden Çin'de satışa sunulacak. 

Xiaomi Redmi 3, fiyat-performans dengesini çok iyi tutturarak, piyasada rakip tanımayacak gibi görünüyor. Diğer firmalar gelişen bileşenler karşılığında fiyat artırma yoluna giderken, Xiaomi'nin fiyatı daha da aşağıya çekmesi büyük bir başarı sayılabilir. Muhtemelen cihaz yine peynir ekmek gibi satışlar yapacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13660 kez okundu.
39 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi redmi 3, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim