Teknolojiye yönelik yapılan açıklamada, “Çin, 2025 yılı itibariyle gelişmiş bir hava müdahale sistemine sahip olacak. Kuraklık ve dolu olayları gibi afetlerin tahmini sayesinde tarımsal faaliyetlerin etkin biçimde sürdürülmesi ile orman ve çayır yangınlarına acil olarak müdahale etme imkân ve kabiliyetine katkı sağlayacak sistem, operasyon ağını 2035 yılı itibariyle ise dünyanın geneline yayacak.” ifadeleri kullanıldı.
Söz konusu proje kapsamında yürütülecek deneyler sonucu ne gibi veriler elde edileceği henüz bilinmese de bu gelişme Çin’in hava koşullarına müdahale konusundaki ilk tecrübesi değil. Ülke bulut tohumlama olarak bilinen bir yöntemle 2008’deki Pekin Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni sırasında yağmur yağmasını engellemek için gümüş iyodürün yanı sıra çeşitli kimyasal maddeler içeren binden fazla bombayı atmosfere fırlatılmıştı. Bu sayede bulutlar etkinlik alanına ulaşmadan içlerindeki yağmuru boşaltmıştı.
Ülke 2012 ila 2017 yılları arasında hava koşullarına müdahale yöntemi için 1 milyar doların üzerinde para harcamış ancak söz konusu teknolojideki belirsizlik, yetkililerin geri adım atmasına neden olmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


istilacı asıl sizsiniz suri çöpler... afgan çöpler... paki çöpler...
zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.