Anlık Bildirim

Çin hükümeti, Xiaomi ve Tencent'i yasa dışı veri toplamakla suçluyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden ikisi olan Xiaomi ve Tencent yasa dışı veri toplamakla suçlanıyor. Suçlamayı yapan taraf ise iki şirketin de anavatanı olan Çin.

Çin hükümeti, Xiaomi ve Tencent'i yasa dışı veri toplamakla suçluyor Tam Boyutta Gör

Başta ABD olmak üzere birçok batı ülkesi zaman zaman Çinli şirketleri yasa dışı veri toplamak ve casusluk yapmak iddialarıyla suçluyordu. Ancak bu kez bizzat Çin hükümeti, ülkenin en büyük iki teknoloji şirketi olan Xiaomi ve Tencent'i hedef aldı.

Gizliliğe önem vermiyorlar

Çin hükümeti, Xiaomi ve Tencent'i, yasadışı bir şekilde kullanıcıların kişisel verilerini toplayan, ülkedeki en büyük şirketler listesine yerleştirdi. Gelen haberlere göre Sanayi, Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı (MIIT), kişisel verilerin toplanması ve satışıyla ilgili ulusal yasaları ihlal eden 41 uygulamanın bir listesini hazırladı. Bu uygulamalar çok fazla izin istiyor ve bazı durumlarda abonelikten çıkma işlemini oldukça sorunlu hale getiriyorlar.

Çin hükümeti, Xiaomi ve Tencent'i yasa dışı veri toplamakla suçluyor Tam Boyutta Gör

Bu listedeki uygulamalar arasında. Xiaomi Finance, Tencent QQ (anlık mesajlaşma servisi) ve QQ Reading'i (e-kitap platformu) yer alıyor. Aynı zamanda bir başka Çinli şirket Weibo'nun sahibi olduğu Sina Corp'un uygulamaları da şüpheliler listesinde mevcut. Çinli yasa düzenleyicilerin gizlilik kavramını göz ardı eden uygulamalarla mücadeleyi iki katına çıkardığı açıklanırken, uygulamaları bu listeye giren dev şirketlerin ise nasıl bir yol izleyecekleri merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3722 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, tencent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim