Anlık Bildirim

Çin yeni uzay istasyonuna üç astronot gönderdi

Bugün erken saatlerde Çin, yeni kurmaya başladığı Tianhe uzay istasyonuna üç astronot gönderdi. Son yıllarda teknoloji alanındaki büyük atılımlarından sonra Çin, şimdi de uzay yarışına katılacak.

Çin uzay istasyonuna 3 astronot gönderdi Tam Boyutta Gör

Çin, Dünya yörüngesine kurmaya başladığı uzay istasyonuna üç kişiden oluşan ilk astronot ekibini yolladı. Şarkılarla uğurlanan astronotları taşıyan Shenzou-12 uzay kapsülü bugün Pekin saatine 09,22'de Gobi çölündeki Jiuguan uydu merkezinden Long March (Uzun Yürüyüş) 2F roketiyle fırlatıldı. Bundan 7 saat sonra da başarılı bir şekilde Tianhe uzay istasyonuna kenetlendi.

Astronot Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo, bu uzay istasyonunda yaklaşık üç ay boyunca kalacaklar. Astronotların bu üç aylık süre boyunca gelecek yıl gönderilmesi planlanan iki laboratuvar modülü için çeşitli çalışmalar ve deneyler yürütmek, ekipmanı test etmek ve istasyonun genişlemesi için hazırlıklar yapmaları planlanıyor. 

Çin'in Uzay Hedefi

ABD tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) programına katılımının engellenmesinden sonra Çin, 2022'ye kadar kendi uzay istasyonunu kurmak için kolları sıvadı. Hatırlarsak ilk olarak 29 Nisan'da Tianhe istasyonunun çekirdek modülü fırlatılmıştı. Ardından 29 Mayıs'ta Tiencou-2 kargo mekiği ile istasyona ikmal seferi düzenlenmişti. Şimdi de üç astronotun gönderilmesinin ardından Vıntien ve Mıngtien isimli laboratuvar modüllerinin de 2022'ye kadar istasyona yollanması planlanıyor. 2022'ye kadar uzay istasyonunun bitmesi için 4 insanlı sefer ve 4 kargo seferi yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim