Anlık Bildirim

Apple yeni bir patent ihlali davasıyla karşı karşıya

Apple'a karşı açılan patent ihlali davalarının arasına bir yenisi eklendi. Bu kez Apple cihazlarının, MIMO kablosuz teknoloji patentini ihlal ettiği öne sürülüyor.

Apple yeni bir patent ihlali davasıyla karşı karşıya Tam Boyutta Gör

XR Communications, MIMO teknolojisinin kullanımıyla ilgili bir patenti ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a dava açtı. ABD’nin Teksas eyaletindeki bir mahkemeye yapılan şikayette, artık faaliyet göstermeyen Wi-Fi altyapı uzmanı Vivato Technologies tarafından geliştirilen fikri mülkiyetin, "çoklu giriş, çoklu çıkış" veya MIMO teknolojisine sahip bir dizi Apple ürününde kullanıldığı öne sürülüyor.

Davada adı geçen cihazlar arasında iPhone 6s'e kadar uzanan tüm iPhone'lar, birinci nesil iPad Air ve iPad mini 2'ye kadar uzanan iPad'ler, 2016 itibarıyla piyasaya sürülen Mac modelleri ve Apple TV 4K var. XR Communications bu cihazların MIMO hüzmeleme (beamforming) özellikli kablosuz iletişimi kapsayan "yönlendirilmiş kablosuz iletişim" patentini ihlal ettiğini söylüyor.

Apple yeni bir patent ihlali davasıyla karşı karşıya Tam Boyutta Gör

Tazminat ve ihtiyati tedbir talebi

Başvuruda bahsi geçen teknoloji spesifik olsa da açıklanan işlemler genel olarak bilindiği gibi Wi-Fi özellikli cihaz satan çok sayıda üretici tarafından yaygın olarak kullanılıyor. MIMO ve ardıl protokolleri, 4G LTE dahil olmak üzere hücresel standartların da temelini oluşturuyor.

Vivato Technologies, 2000 yılında 80 milyon dolarlık girişim sermayesi ile kurulmuş bir şirket. Firma, hüzmeleme teknolojisine sahip faz dizili anten tasarımları içeren kablosuz baz istasyonları aracılığıyla uzun mesafelerde veri sağlamayı amaçlayan "Operatör-Sınıfı" Wi-Fi'ye odaklandı. Vivato'nun operasyonları ne zaman sonlandırdığı belli değil.

XR Communications, Apple'a karşı açıtığı davada tazminat, geçmiş ve devam eden telif hakkı, mahkeme ücretleri ve ihtiyati tedbir talep ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim