Anlık Bildirim

Çinli oyuncu ekran kartı 200W seviyesinde GT 1030’u geçemedi

Çinli oyuncu ekran kartı MTT S80 optimizasyon sorunları olduğu için testlerde Nvidia GT 1030 modelini geçemiyor. Üstelik enerji tüketimi de yüksek seviyelerde.  
Çinli MTT S80 Tam Boyutta Gör
Ağır ambargolara rağmen Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırımlar yaparak ilk ekran kartlarını piyasaya sürmeyi başardı. Bununla birlikte en az 3-4 nesil geriden geldiğini söylemek mümkün.

Çinli MTT S80 performansı nasıl?

Dünyanın ilk PCIe 5.0 ekran kartı olarak tanıtılan MTT S80 ekran kartı Moore Threads firmasının geliştirdiği MUSA grafik mimarisini temel alıyor ve 12nm sürecine sahip. 16GB GDDR6 bellek ile RTX 3060 civarı bir performans elde ettiği gündeme gelmişti.

Ne var ki yapılan testlerde 252W güç tüketmesine karşın 30W güç tüketen GT 1030 ekran kartından performans olarak geride kalmış. Henüz belirli oyunlarda optimizasyon olduğu için haliyle uyumsuz oyunlarda geride kalıyor.

Halen uyumluluk sorunları olduğu için MTT S80 ekran kartının yaygın bir oyun desteğine sahip olması beklenmiyor. Bu da kalabalık Çin pazarında şansını çok azaltıyor. Bununla birlikte yeni nesil kartlarda Moore Threads bu sorunu da çözecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6146 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
MTT S80, GT 1030 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim