Anlık Bildirim

"Çip krizi nedeniyle beyaz eşyalar karaborsaya düşebilir"

Teknoloji ve otomotiv dünyasını derinden etkileyen çip krizi şimdi de beyaz eşya sektörünü etkiliyor. Stok sıkıntısı nedeniyle beyaz eşyalar Haziran'a kadar karaborsaya düşebilir.

'Çip krizi nedeniyle beyaz eşyalar karaborsaya düşebilir' Tam Boyutta Gör

Otomotiv ve bilgisayar donanımı üretimini etkileyen çip krizi şimdi de beyaz eşyalarda etkili olmaya başladı. Çip krizi nedeniyle bazı beyaz eşya modellerinde stok sıkıntısı ortaya çıkacak, beyaz eşyalar kara borsaya düşecek. Stok sıkıntısı ve dolardaki artışlar birleşince büyük fiyat artışları yaşanacak.

Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER) Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşyada çip krizi hakkında Bloomberg HT televizyonunda bazı açıklamalarda bulundu. Otomotivde olduğu gibi beyaz eşya ürünlerinde de Haziran’a kadar karaborsacılığın görülebileceğini ifade etti.

BEYPER Başkanı Ali Yıldız fiyat artışları hakkında, “Böyle giderse Mart ayına kadar aylık ortalama yüzde 10 artışlar söz konusu olacak gibi görünüyor. Tüketicilerimiz geçmiş yıllara bakarak aldanmasınlar. Şu anda farklı bir durum var. Hem çip sorunu olduğundan hem de ham madde sorunu olduğundan; ihtiyacı olan ürünler varsa almaya çalışsınlar. En azından taksitlendirsinler. Üç beş ay içinde ihtiyacı olanlar bence alsınlar. Çünkü daha sonra karaborsaya düşüp, fiyat çok yükselecek diye düşünüyorum.” dedi.

Otomotiv dünyasında çip krizinin etkisiyle stok sıkıntısı büyümeye devam ediyor. Sıfır otomobil satışları bu sene Ekim’de, geçen sene Ekim’e göre yüzde 50 azaldı. Bayilerde araç bulunamıyor. Bu nedenle arabaların ikinci elleri, sıfır liste fiyatından daha yüksek fiyata alıcı buluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8815 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Beyaz Eşya, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim