Anlık Bildirim

Çip krizi, Volkswagen'in ana fabrikasındaki üretimi 60 yıl geriye götürdü

Gelen bilgiye göre Volkswagen'in Wolfsburg fabrikasında bu yıl şimdiye dek 300 bin araç üretildi. Bunun 1958 yılından bu yana kaydedilen en düşük sayı olduğu ifade ediliyor.

Çip krizi Volkswagen'i 60 yıl geriye götürdü - Otomobil

Pandeminin ardından otomotiv dünyasını kasıp kavuran çip krizinin etkileri gün geçtikçe daha net açığa çıkıyor. Pek çok üretici tedarik sıkıntıları nedeniyle üretime ara verirken, durum Volkswagen için de pek iç açıcı değil.

Şirket içindeki kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Volkswagen'in ana üretim hattı olan Wolfsburg fabrikasında bu yıl şimdiye dek sadece 300 bin araç üretildi. Kaynaklar bunun 1958 yılından bu yana geçen 63 yıllık süreçteki en düşük sayı olduğunu vurguluyor. Üstelik bu sayı, söz konusu fabrikanın pandemiden önceki ortalamasının da oldukça altında.

Golf ve Tiguan'ın yanı sıra Seat markasına ait modeller de üreten fabrika, son 10 yıldır ortalama 780 bin adet yıllık üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyordu. Üstelik yetkililer, 2018 yılında yaptıkları açıklamada bu sayının 1 milyon adede çıkarılmasının hedeflendiğini söylemişti.

Ancak pandemi ve onunla ilişkili tedarik problemleri, fabrikada 2020 yılında sadece 500 bin araç üretilebilmesine neden oldu. Bu sayının hedeflenen kapasitenin yarısı olmasına karşın bu yılki üretimin daha da düşük olabileceği ifade ediliyor.

Volkswagen, daha önceki açıklamasında 2022 yılına kadar süreceği düşünülen çip krizi nedeniyle yüzbinlerce üretim açığının ortaya çıkabileceğini belirtmişti. Güncel beklenti ise bundan çok daha kötü. Yarı iletken tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle bu yıl 7.7 milyon adet üretim açığının oluşması ve bunun sektörde 210 milyar dolarlık gelir kaybına yol açması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14372 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, üretim ve çip krizi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim