Anlık Bildirim

Clearview AI, tartışmalı yüz tanıma teknolojisinin patenti için geri sayıma başladı

ABD'de birçok devlet kurumunda kullanılan Clearview AI'nin yüz tanıma teknolojisi üzerinde tartışmalar devam ederken şirket, teknolojinin patentini almak için çalışmalara başladı.

Clearview AI, yüz tanıma teknolojisinin patentini almak üzere

Clearview AI, üzerinde birçok tartışmanın olduğu yüz tanıma teknolojisinin patentini alıyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, şirkete bir ödenek bildirimi gönderdi. Şirket, parayı ödedikten sonra resmi olarak patenti almış olacak. Clearview AI yüz tanıma teknolojisi, FBI ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından kullanılıyor.

Teknolojiye dair tartışmalar devam ediyor

Politico'nun haberinde Clearview AI'nin veri tabanını özellikle sosyal medyadan tarayarak oluşturduğu yüz tanıma teknolojisinin patentini almak üzere olduğu bildirildi. Şirketin CEO'su söz konusu durumu doğrulayan bir açıklama yaptı.

Clearview AI CEO'su ve kurucu ortağı Hoan Ton-That, verdiği bir demeçte büyük ölçekli internet verilerini  içeren ilk yüz tanıma patenti olduğunu söylüyor. Ayrıca Ton-That, teknolojilerinin 10 milyardan fazla fotoğraftan oluşan bir veri tabanına sahip olduğunu belirtti.

Clearview AI her ne kadar teknolojisinin patentini alıyor olsa da gizlilik savunucuları tarafından büyük bir eleştiriye tutuluyor. Vatandaşların görüntülerinin bilgisi veya rızası olmadan kullanıldığı, yüz tanıma teknolojisinin hataya açık olduğu, kadınları ve azınlıkları beyaz erkeklere göre daha yüksek oranda yanlış tanımladığı hatta bazen yanlış tutuklamalara sebep olduğu tartışmaları gündemde yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim