Anlık Bildirim

Compro PCIe x1 TV kartı

PCI express mimarisine geçişin üstünden 2 yıl'ın üzerinde bir süre geçmesine rağmen, x16 PCIe grafik kartları dışında, x4 ve x1 yuvalarının genel anlamda boş kaldığını söyleyebiliriz. Bu slotlara uygun bir kart görenler kendilerini oldukça şanslı sayabilirlerdi. Bu durumu değiştirmek isteyen Compro firması, çift tunerli tv kartı videomate E700'ü duyurdu. Compro her ne kadar adı pek duyulmamış bir firma olsa da, 2000li yılların başında firmanın Nvidia'nın Geforce 2Mx yongasetini taşıyan ve oldukça çeşitli multimedya özellikleri barındıran, bir kart tasarlamış fakat daha sonra Nvidia'nın projeden çekilmesi sonucunda ürünlerin devamı gelmemişti.

(resimler theinquirer sitesinden alınmıştır)

Kartın kendisi oldukça kısa. HTPC ve Media bilgisayarlarda sorunsuzca kullanılabilecek boyutlarda. Kutu içeriğinde hem normal, hem de düşük profil kasalar için arka demir plaka verilmesi hoş bir ayrıntı. Kartta iki adet DVB-T tuner bulunmakta. Bunların ikisi de Philips yongaları. Ayrıca birde Micronas APB 7202A yongası var ki, bu yonganın görev çift kanal görüntü, ses ve multimedya kontrolcüsü olarak çalışması.

Compro PCIe x1 TV kartı

(resimler theinquirer sitesinden alınmıştır)

Resimde görülen 2 adet 2pinlik bağlantı oldukça zekice düşünülmüş bir özellik. Anakartın power switch kablosu ve kasanınki kartın üstündeki bu soketlere takılıyor. Böylece televizyon kartının kumandasından sisteminizi açıp kapatabiliyorsunuz. Durum böyle olunca, tv kartı, ayarladığınız bir zamanda bilgisayarınızı başlatıp, sevdiğiniz içeriği kayıt edip, daha sonra da bilgisayarı kapatabilmekte. Bu özellik tüm S3/S4/S5 desteğine sahip anakartlarda çalışıyor.

TV kartının kumandası da, kendisi gibi fonksiyonel. Kumanda, tv kartının yazılımını kontrol etmekten fazlasını da yapıyor. Ürünün kumandası ile PowerDVD Ultra ve Media Centre Classic, Windows MCE ve MCE 2005 ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Compro PCIe x1 TV kartı

(resimler theinquirer sitesinden alınmıştır)

Compro, TV kartında yazılım olarak herhangi bir 3. parti tv programını kullanmak yerine, kendi yazılımını geliştirmiş. Programın arayüzü oldukça basit. Kullanırken bir problem yaşamanız oldukça zor. Karttaki iki tuner aracılığı ile 2 ana kanal ve 2 alt kanal(POP) aynı anda gösterilebiliyor. Ayrıca eş zamanlı olarak bu kanallardan birtanesi kayıt da edebiliyorsunuz. Buna ek olarak yayınlardan birini masaüstünüzün arka fonu olarak da ayarlayabilirsiniz. Büyük ekran ve yüksek çözünürlüklü yayınlarla bu özellik oldukça çekici olacaktır.

Program ayrı ayrı ekranda gösterilen yayınların herbirinin parlaklık renk tonu, doygunluk, zıtlık, ve keskinlik ayarını yapabiliyor. Ses ayarları içinde farklı özellikleri benzer şekilde değiştirebiliyorsunuz. Compro DTV3 gelişmiş kayıt özellikleri ile de dikkat çekiyor. Kart, standart ve yüksek çözünürlüklü yayınları sorunsuz bir şekilde kayıt edebilirken, Straight-to-Disc özelliği sayesinde direk olarak optik medyalara da kayıt yapabilmekte.

Kart ile ilgili söylenebilecek tek sorun, ki buna sorun denirmi siz karar verin, yayının gösterildiği pencerenin üst köşelerindeki kulakcıklar. Sanırız programın gelişmesi aşamasında katmanlar arasında ufak bir taşma olmuş. Sonuç olarak £60'lık fiyatı, kaliteli arayüzü, kullanım kolaylığı ve en önemlisi PCIe x1 arayüzünü kullanması Compro E700'ü diğer tv kartlarından farklı kılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim