Anlık Bildirim

comScore: Akıllı telefonlarda oyun oynayanların sayısı %60 artış gösterdi

comScore, işlemci üniteleri - grafik işlemcileri güçlenen, RAM miktarları artan ve hayatımızın öneml bir parçası haline gelen cep telefonlarının yavaş yavaş taşınabilir oyun konsollarıyla rekabet etmeye başladığının farkına varmış olacak ki Amerika'daki mobil oyun pazarına ve tüketici tercihlerine ilişkin en son çalışmasını resmi internet sitesinde yayınladı.

Yapılan çalışmada aralık, ocak, şubat ayı ortalamaları, 13 ve üzeri yaşta olup ayda en azından bir kez oyun oynayanlar göz önünde bulundurulmuş. Araştırmaya göre akıllı telefonlarda oyun oynamayı tercih edenlerin sayısı 13.368'den 21.395'e yükselerek 2009 yılının şubat ayına göre %60 artarken, standart modellerde (feature phone) bu sayı 2010 yılının şubat ayında 45.236'dan 29.538'e düşerek %35 gerileme kaydetmiş.

comScore: Akıllı telefonlarda oyun oynayanların sayısı %60 artış gösterdi

13 yaş ve üzeri kesimden akıllı telefon kullananların %13.3'ü her gün, %16.4'ü en azından haftada bir, %17.4'ü ayda 1-3 kez oyun oynadığını ifade ederken; standart cep telefonlarını kullananların %2.4'ü her gün, %5.0'i en azından haftada bir, %8.2'si ayda 1-3 kez oyun oynadığını belirtiyor. Akıllı telefon kullanıcılarının %27.7'si internetten indirdiklerini, %25'i telefona önceden yüklü gelenleri, %5.1'i internet üzerinden oynarken; standart modellerde bu oran sırayla %5.8, %10.9 ve %1.6 olarak gerçekleşmiş. Akıllı telefonlarda %9.4'lük, standart modellerde ise %0.6'lık kesim 6 ve üzeri sayıda oyunu; akıllı telefonlarda %27.3'lük, standart modellerde %5.6'lık kesim en azından bir tane oyunu telefonlarında yüklü halde bulunduruyor.

comScore: Akıllı telefonlarda oyun oynayanların sayısı %60 artış gösterdi

Son olarak en fazla arcade - bulmaca tarzı oyunlar tercih edilirken en az FPS ve diğer türlerin oynandığı tablodan görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim