Anlık Bildirim

COVID-19 aşısının yenidoğan bebeklerde kalp kası iltihabına sebep olduğu düşünülüyor

Dünya Sağlık Örgütü, yenidoğan bebeklerde şiddetli miyokardit vakalarında olağüstü artış olduğu konusunda uyardı! Bazı patologlar bu artışın COVID-19 aşısından kaynakladığını düşünüyor.
COVID-19 aşısı yeni doğan bebeklerde Miyokardite neden oluyor Tam Boyutta Gör
Dünya Sağlık Örgütü, yenidoğan bebeklerde şiddetli miyokardit vakalarında olağüstü artış olduğu konusunda uyardı. Bazı patologlar bu artışın COVID-19 aşısından kaynakladığını düşünüyor.

DSÖ tarafından salı günü yayınlanan bir uyarıda, Galler ve İngiltere'deki yenidoğan ve bebeklerde "şiddetli miyokardit" artışı olduğuna dikkat çekti. Buna göre Haziran 2022 ile Mart 2023 arasında doğan 15 bebekte miyokardit yani kalp kası iltihabı teşhisi konulmuş. DSÖ, bunun kalbi nadiren etkileyen enterovirüs enfeksiyonu ile ilişkili olduğunu söylüyor.

COVID-19 aşısının yan etkileri olabilir

Bazı kaynaklar, Dünya Sağlık Örgütü'ne bebeklerdeki Miyokardit artışı ile COVID-19 aşısı arasında bir korelasyon olup olmadığını sordu. DSÖ soruları yanıtsız bırakırken COVID-19 ile ilgili çeşitli araştırmalar yürüten İngiliz patalog Dr. Clare Craig, COVID-19 aşısının çıkışıyla birlikte 2021'den bu yana miyokardit insidans oranının hiç olmadığı kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Dr. Craig, bebeklerde olağanüstü şekilde artan miyokarditin nedenlerini tam anlamıyla anlamak için araştırmalara devam ettiklerini ve kesin sonuçların önümüzdeki haftalarda açıklanacağını sözlerine ekledi.

Ek olarak her aşı ve ilaçta olduğu gibi COVID-19 aşılarının da risk faktörlerinin tam anlamıyla anlaşılması için uzun yıllar geçmesi gerektiğini ve çok daha fazla veriye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatalım. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4026 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Teknoloji Haberleri, Popüler Bilim ve Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim