Anlık Bildirim

Cuma gününden itibaren 18 yaş üstüne aşı başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısında yaptığı açıklamaya göre bu cumadan itibaren 18 yaş üstüne aşı başlıyor. Öte yandan toplantıda pandemi sürecine dair bilgiler verildi.

Cuma'dan itibaren 18 yaş aşıları başlıyor Tam Boyutta Gör

Dün itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurusuyla beraber 25 yaş üstü aşılanmaya başladı. Şimdi ise aşılamada başka bir sıçrayış yapılarak cuma gününden itibaren 18 yaş üstünün aşılanacağı duyuruldu. Açıklama yine Fahrettin Koca tarafından Bilim Kurulu toplantısında yapıldı. 

Öte yandan Delta varyantının bütün dünyada derin bir endişe yaratmasıyla doğal olarak şu an aşıların bu varyant üzerindeki gücü tartışılıyor. Daha dün ABD Sağlık Bakanlığı tarafından vakaların %20'sinin Delta varyantı kaynaklı olduğu bildirildi. Bunun yanında Moskova'da yükseliş gösteren vaka sayılarının da %90'ını oluşturuyor Delta varyantı. Bu açıdan Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısında buna da açıklık getirerek, şu anda uygulanan aşıların Delta varyantına karşı etkili olduğu bildirdi. Koca'nın aktardığına göre şu an Delta varyantı kaynaklı vaka sayısı ülke çapında 134 ve bu toplam 16 ilde görüldü. Vaka sayılarının 82'si İstanbul'da olmakla birlikte diğer illerde de az az bu varyant kaynaklı vaka görüldü. 

Bunların haricinde Bakan Koca pandeminin başlangıcından beri olan süreci de bir nebze özetledi. Açıklamasında şimdiye kadar yaklaşık olarak ülkede 50 bin kişinin öldüğü dile getirdi. Öte yandan Koca'nın aktardığına göre salgın döneminde kalp krizi teşhisinin %56 azalmasına rağmen, kalp krizi yüzünden ölen insanların %10 arttığının altı çizildi. Bu anlamda Koca, salgın dönemi boyunca vatandaşların hastaneye gitmekten çekindiğinden bahsetti. Öte yandan Koca vakalar artmadıkça kısıtlamaların geri getirilmesinin tercih edilmediğini ve eğer %70'lik aşı oranına kavuşulursa maskeden kurtulabileceğini belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7601 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fahrettin koca, covid19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim