Anlık Bildirim

Danimarka bütün pandemi önlemlerini kaldırıyor

Danimarka'da bugünden itibaren bütün koronavirüs önlemleri kaldırılıyor. Vatandaşlarının %73'ünden fazlası aşılanan ülkede, Covid-19 artık bir tehdit oluşturmuyor.

Danimarka'da Covid-19 artık problem değil Tam Boyutta Gör

Danimarka'da bugün yapılan bir açıklamayla bütün koronavirüs önlemleri kaldırılıyor. Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke'nin yaptığı açıklamada, aşılanma hızına ve tüm Danimarka vatandaşlarının çabalarına değinildi. 

Temaslılar karantinaya alınmayacaklar

Ülkede daha önceden yürülükte olan ve restoranlara, spor merkezlerine veya gece kulüplerine giriş yapabilmek için kullanılan "Covid kartı" uygulması da sona erdiriliyor. Bununla birlikte Covid-19 vakalarıyla temaslı olan kişiler de doğrudan eve gönderilmeyecek. Yani temaslı kişiler 15 günlük karantinaya girmeyip sosyal hayatlarına devam edebilecekler. Ülkede bundan sonra sadece net pozitif vakalar karantinaya alınacaklar. 

Artık toplumsal bir tehdit değil

5.8 milyonluk nüfusa sahip olan Danimarka'da nüfusun %73'ü aşılanmış durumda. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşlarda bu oran %96. Uzmanlar günde ortalama yalnızca 500 vakanın görüldüğü ülkede artık Covid-19'un toplumsal bir tehdit olmadığını belirtiyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim