Anlık Bildirim

FDA, migren önleyici Aimovig'in satışına onay verdi

Şiddetli baş ağrılarıına neden olarak insanların günlük hayatını kâbusa çeviren migren için yeni bir ilaç çıktı. FDA onayı alan Aimovig, migren ataklarının sayısını yarı yarıya azaltıyor.
Migren, sıradan bir baş ağrısından ziyade kişilerin yaşamını kâbusa çeviren, hatta bazı durumlarda günler boyunca herhangi bir şey yapmasını engelleyecek boyutlara ulaşabilen bir hastalıktır. Mevcut çeşitli tedavi yöntemleri olsa da bunlar her zaman etkili olmayabiliyor. Ancak migren hastaları için iyi haberler var. Bu nörolojik hastalığın tedavisinde gelecek vadeden bir ilaç çıktı.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) geçtiğimiz günlerde, ilk FDA onaylı migren önleyici ilaç olarak olarak tanılmanan Aimovig'in satışını onayladıklarını açıkladı. Bahsi geçen ilaç, migren ataklarında rol oynayan bir molekül olan kalsitonin gen ilişkili peptid (CGRP) reseptörünü bloke edebiliyor.

Migren ataklarını %50 azaltıyor

Şimdiye kadar yürütülen klinik testlerde, Aimovig'in ayda 1-2 kez oluşan migren ataklarının sayısını azaltma kabiliyetine sahip olduğu görülüyor ki bu da kabaca %50'lik bir azalma demek. İlaç bir tedavi sunmuyor ancak migren hastalığından muzdarip olanlar için her ay daha az migren atağı geçirmek şüphesiz ki çok hoş karşılanacak bir gelişme.
Aimovig, hastaların kendi başlarına uygulayabilecekleri insülin kalemine benzer bir kalem şeklinde geliyor. Ancak fiyat etiketi oldukça yüksek. Sağlık sigortası olmayanlar için ayda 575 dolar ya da yılda 6.900 dolara mal olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim