Anlık Bildirim

Kuzey Kore, geçtiğimiz yıl Bitcoin operasyonlarıyla 210 milyon dolar kazandı

Eski bir ABD Ulusal Güvenlik Ajansı(NSA) yetkilisinin açıklamalarına göre Kuzey Kore siber saldırılar ve madencilik faaliyetleri ile geçtiğimiz yıl 210 milyon dolarlık Bitcoin elde etti.

Kuzey Kore, geçtiğimiz yıl Bitcoin operasyonlarıyla 210 milyon dolar kazandı Tam Boyutta Gör
 

Uluslararası siyasi izolasyonun ve nükleer silah geliştirme faaliyetleri nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımların etkisini azaltmak isteyen Kuzey Kore'nin, kripto paralar üzerinden önemli gelirler elde ettiği tahmin ediliyordu. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb'a yönelik siber saldırının baş şüphelisi olan Kuzey Kore hükümetinin ülkedeki hacker gruplarını siber saldırılar aracılığıyla Bitcoin çalmaya veya madencilik yaptırmaya yönlendirdiği tahmin ediliyor. Eski bir ABD Ulusal Güvenlik Ajansı(NSA) yetkilisinin ifadelerine göre ise Kuzey Kore'nin bu faaliyetlerinden elde ettiği kazanç tahminlerin çok daha ötesinde olabilir.


11.000 Bitcoin'e ulaştı

Şu sıralar dijital istihbarat şirketi Recorded Future'da çalışan Priscilla Moriuchi, Kuzey Kore'nin kripto para faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD'li yayın kuruluşu Vox'a konuşan Moriuchi'ye göre Kuzey Kore, siber saldırılar ve kripto para madenciliği faaliyetleri üzerinden toplam 11.000 Bitcoin elde etmeyi başardı. Aralık ayındaki değeri ile 210 milyon dolara varan bu miktar, Kuzey Kore Bitcoin'leri halen elinde tutuyorsa yaklaşık 120 milyon dolara tekabül ediyor.


Kuzey Kore'nin yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırmak için uzun yıllardır suç örgütleri kurduğunun altını çizen Moriuchi, söz konusu Bitcoin'lerin Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programını desteklemek amacıyla kullanıldığını düşünüyor. Moriuchi'ye göre Bitcoin'ler doğrudan fiziksel paralar ile ya da eşyalara(silahlar başta olmak üzere) dönüştürüldü ve Kuzey Kore'nin füze programlarına katkı sağladı. 


Tabi Kuzey Kore hükümetinin suçlandığı siber saldırıları dikkate aldığımızda Kuzey Kore'nin kripto paralara yönelik operasyonlar aracılığıyla ciddi kazançlar elde ettiğini görebiliyoruz. Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası Bithumb'a sızan Kuzey Koreli hackerların 7.4 milyon dolarlık kripto para çaldığı tahmin ediliyor. Bithumb'ın yanı sıra bir diğer Güney Kore merkezli kripto para borsası YoBit'i de hacklemekle suçlanan Kuzey Koreli hackerların bulut sunucularına sızıp kripto para madenciliği yaptığı da belirtiliyor.


Son olarak ocak ayında 500 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı Tokyo merkezli borsa Coincheck'in yetkilileri de saldırının arkasında Kuzey Kore olabileceğini vurgulamıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim