Anlık Bildirim

Madencilik şirketi NiceHash'ten açıklama: 4700 Bitcoin çalındı

Dünyanın en büyük madencilik şirketi olan NiceHash'in kurucuları, platformdaki siber saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kuruculara göre çalınan Bitcoin'lerin toplam değeri 70 milyon doların üstünde.
Çarşamba günü bazı kripto para madencileri, dünyanın en büyük madencilik şirketi olan ve kullanıcıların GPU ve CPU'larını kullanarak madencilik faaliyeti yürütmesine izin veren NiceHash'in hacklendiğini iddia etmişti. Sosyal medyadaki pek çok NiceHash kullanıcısı, cüzdanlarındaki Bitcoin'lerin kaybolduğunu da ileri sürünce NiceHash bir basın açıklaması yayınlamış ve iddiaları doğrulamıştı. Siber saldırıyla ilgili yetkililerle iletişime geçildiğini ve inceleme başlatıldığını açıklayan platform 24 saat boyunca erişime kapatılmıştı.

Kullanıcılar Şirketi Suçluyor 

NiceHash CEO'su ve kurucusu Marko Kobal ve şirketin kurucularından Sasa Coh, Facebook üzerinden yaptıkları canlı yayında siber saldırıya ilişkin detayları paylaştı. Toplam 6 dakika süren canlı yayında şirketin kurucuları ilk olarak 2014 yılın kurulan Slovenya merkezli şirketin bugüne kadar madencilere 1 milyar doların üstünde ödeme yaptıklarını belirtti. Canlı yayını izleyen pek çok kişi siber saldırıdan dolayı Kobal ve Coh'u suçlayıp şirketin faaliyetlerinden şüphe duyduklarını söylerken Marko Kobal, başarıları nedeniyle hedef haline geldiklerini ve birilerinin NiceHash'i küçük düşürmek için siber saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.
Siber saldırıyı aydınlatmak için uzmanlarla çalışan NiceHash kurucularının açıklamalarına göre saldırı 6 Aralık'ta, Avrupa dışından bir IP adresine sahip olan bir hacker ya da hacker grubu tarafından gerçekleştirildi. Hackerların NiceHash ağına ve bilgisayarlarına sızarken yapılan açıklamaya göre yaklaşık 4700 adet Bitcoin çalındı. Özellikle Bitcoin'in hızlı bir yükseliş grafiği izlediği şu günlerde meydana gelen bu saldırı platformdaki madencilerin önemli miktarda maddi kayba uğramasına neden olurken, Bitcoin'in mevcut değerine göre, çalınan toplam Bitcoin'in değeri 70 milyon doların üstünde.
Saldırının çok karmaşık olduğunu vurgulayan Marko Kobal, ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşacakları dile getirdi. Canlı yayında pek çok kişi çalınan Bitcoin'ler için şirketin nasıl bir tavır izleyeceğini sorsa da Kobal ve Coh bu soruları yanıtsız bıraktı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4438 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, siber saldırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim