Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı 15 Aralık’ta açılacak

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattının ne zaman açılacağı belli oldu. Üsküdar-Çekmeköy metrosunun birinci etabı Üsküdar-Yamanevler arasının açılış tarihini İBB Belediye Başkanın Mevlüt Uysal duyurdu.

Yapımına 2012 yılında başlanan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın açılış tarihi açıklandı. Metro hattında sürücüsüz trenler kullanılacak. Bu anlamda Türkiye’nin ilki olma özelliği taşıyor. Sürücüsüz sürüşün yanında otomatik kapı sistemi de yer alacak.

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın açılış tarihini İBB Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Uysal sosyal medya hesabından, “İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." mesajını paylaştı.

Sürücüsüz 21 Adet Metro Treni

Metro hattının yapımı tamamen tamamlandığında Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy ilçelerinden geçecek. İlk etapta Üsküdar ve Ümraniye durakları arasında hizmet verilecek. İkinci etap da açıldığı zaman sırasıyla şu duraklar bulunacak: Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar ve Sancaktepe-Çekmeköy.


Hatta 21 adet 6’lı vagona sahip trenler hizmet verecek. Her bir tren ile maksimum 1620 yolcu taşınacak. Maksimum hızı 80km/saat olan trenlerin ilk istasyon ve son istasyon arası ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak. İşlek saatlerde 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4854 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
metro, üsküdar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim