Anlık Bildirim

Türkiye'ye taşınacağı belirtilen Crytek ana ofisindeki 15 kişiyi işten çıkardı

Kısa süre önce 500 milyon dolar yatırım ile Türkiye’ye taşınacağı dile getirilen Crytek, yayınladığı son resmi açıklama ile merkez ofisindeki 15 kişinin işine son verildiğini duyurdu.
1999 yılında Cevat, Faruk ve Avni Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulan video oyun şirketi Crytek, bir süredir içerisinde bulunduğu kriz durumunu henüz atlatabilmiş değil. Hatırlayacağınız gibi daha önce ismini açıklamayan ve Crytek'in Frankfurt ofisinde çalıştığını iddia eden bir Reddit kullanıcısı, kendisine ve bazı arkadaşlarına yaklaşık 6 aydır ödeme yapılmadığını belirtmişti.
Geride bıraktığımız aralık ayında ise Budapeşte, Sofya, Şanghay ve Seul stüdyolarını kapatacağını duyuran şirket kritik kararlar vermeye devam ediyor. Yapılan açıklamada oyun ve teknoloji geliştirmeye yöneleceklerini ifade eden Avni Yerli, bu yüzden küçülmeye giderek faaliyetlerine devam eden Frankurt’taki ana ofiste çalışan 15 kişilik ekibin işine son verildiğini dile getirildi. Çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür eden Yerli, onlara iş bulma konusunda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Yaklaşık bir ay önce çıkan haberler ise akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Zira 500 milyon dolar gibi ciddi bir yatırım yaparak Türkiye’ye taşınacağı belirtilen Crytek’in ekonomik zorluklar yüzünden 6 aydır maaşları ödeyememesi ve ofislerini kapatması çelişkilere sebebiyet veriyor. Basında yer alan bazı haberlerde ise sanılanın aksine Türkiye’nin Crytek’e milyonlarca dolar yatırım yapacağı söyleniyor. Bakalım fırtınalı günler geçiren oyun geliştiricisi nasıl bir yol haritası izleyecek…
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6857 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim