Anlık Bildirim

Dünyanın en değerli markası artık Apple değil

Dünyanın en değerli markaları sıralamasında 6 yıldır liderlik koltuğunu kimselere bırakmayan Apple, 2016'da yaşadığı sert düşüş ile tahtından oldu. İşte teknoloji dünyasının en değerli markaları.
Bağımsız danışmanlık firması olarak hizmet veren Brand Finance tarafından yayınlanan "Global 500 (2017)" araştırmasına göre en değerli markalar sıralamasında önemli değişiklikler meydana geldi. Buna göre geçen yıla oranla yüzde 24 artışla 109,5 milyar dolar değere ulaşan internet devi Google, teknoloji üreticisi Apple’ı geride bırakarak listenin bir numarasına yükseldi.
2016 yılında ciddi anlamda düşüş yaşayan Apple ise 145,9 milyar dolardan 107,1 milyar dolar seviyelerine geriledi. Cupertinolu şirket yaklaşık yüzde 27 oranında değer kaybetti ve 2011'den bu yana yer aldığı liderlik koltuğunu Google’a kaptırdı. Raporda yer alan bilgilere göre Apple müşterilerinin firmaya olan inançlarını kaybetmeye başladıkları, şirketin ise Apple Watch gibi yeni nesil cihazlardan hedeflediği kazancı bir türlü sağlayamadığı ifade ediliyor.
Listenin üç numarasında 36,8 milyar dolar artışla Amazon gelirken onu sırasıyla AT&T (27,1 milyar dolar artış), Microsoft (9 milyar dolar artış), Samsung (7,6 milyar dolar artış), Verizon (2,8 milyar dolar artış), Walmart (8,5 milyar dolar artış), Facebook (28 milyar dolar artış) ve ICBC (8,5 milyar dolar artış) takip ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12513 kez okundu.
44 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim