Anlık Bildirim

Uber'in rakibi Lyft, bisiklet kiralama işine giriyor

Uber'in nisan ayında bisiklet kiralama operasyonlarını başlatmasının ardından Uber'in ABD'deki en büyük rakibi Lyft de bisiklet kiralama operasyonu için çalışmaya başladı.

Uber'in rakibi Lyft, bisiklet kiralama işine giriyor Tam Boyutta Gör
 

Nisan ayının başında Uber, elektrikli bisiklet kiralama şirketi Jump'ı satın almış ve Uber Bike adıyla toplam 12 şehirde bisiklet kiralama operasyonlarını başlatmıştı. Uber'in ABD pazarındaki en büyük rakibi Lyft de benzer bir şekilde faaliyet alanını genişletmek için önemli bir satın almaya imza atmayı planlıyor. San Francisco merkezli şirket, bisiklet paylaşım şirketi Motivate'i satın almak için masaya oturdu.


Uber'in önüne geçebilir 

2017 yılında ABD'de bisiklet paylaşım şirketleri üzerinden gerçekleşen yolculukların yüzde 75'ini üstlenen Motivate; New York, Chicago, ve San Francisco başta olmak üzere ABD'nin pek çok bölgesinde doğrudan o bölgedeki bisiklet paylaşım şirketleriyle anlaşma yapıyor. Bu sayede kullanıcılar farklı şirketlere ait bisikletleri kullanıyor olsa da operasyonlar Motivate çatısı altında gerçekleşmiş oluyor. Lyft'in Motivate'i satın alması halinde Uber'in sınırlı bisiklet operasyonlarına karşılık üstünlük sağlanabilir ancak konuya yakın kaynaklara göre satın almanın tamamlanması için Lyft'in 250 milyon doları gözden çıkarması gerekiyor.


Tabi bu satın almanın Lyft-Uber rekabetinin yanı sıra iki tekerlekli-dört tekerlekli araç rekabetinin de bir parçası olması mümkün. Bisikletler ve elektrikli scooter'lar trafiğin sıkışık olduğu yerlerde taksilere karşı hızlı ve ucuz bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz ay San Francisco'da elektrikli scooter paylaşım programı başlatan Lyft'in satın alma işlemlerini tamamlaması halinde taksici-bisiklet sağlayıcısı rekabetinin bu kez doğrudan Lyft çatısı altında yaşanabileceği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim