Anlık Bildirim

Uçan taksi dönemi kapıda

CES 2016'nın en ilginç ürün tanıtımlarından bir tanesi Çinli şirket Ehang imza attı. Firma dünyanın ilk otonom olarak çalışabilen uçak taksisini görücüye çıkarttı. Geleceğe bir adım daha!
CES 2016 fuarı kapsamında birçok yeni drone modeli karşımıza çıktı. Hepsi birbirinden gelişmiş özellikler sunarken, fuarda gösterilen Ehang 184 ise içerisinde insan taşıyabiliyor olmasıyla büyük sükse yaptı.
Çin merkezli UAV (İnsansız hava aracı) üreticisi Ehang tarafından hazırlanan Ehang 184, bünyesinde 8 pervaneye güç veren sekiz adet elektrik motoru taşıyor ve tek bir kişiyi belirlenen noktadan diğer noktaya otonom şekilde götürebiliyor. Daha önce gördüğümüz konsept çalışmalardan farklı olarak gerçek anlamda görev yapabilecek durumda bulunan araç, tasarımsal olarak dev bir quadcopter gibi görünüyor ve kokpiti içerisinde lövye ya da gaz kolu gibi pilotaj araçları barındırmıyor.
Ehang'ın kullanmak için geliştirilen özel tablet uygulaması üzerinden gidilecek konumu girmek yeterli oluyor. Araç verilen bilgilere göre iniş dahil bütün işlemleri otonom şekilde kendisi hallediyor ve bu nedenle pilot lisansına dahi ihtiyaç olmadığı söyleniyor. Elektrikli motorlarıyla maksimum 106W / 142 hp güç verebilen ve 100 km hıza çıkabilen Ehang 184, 14.4 kWh batarya birimiyle ise 23 dakika boyunca havada kalabiliyor. Cihaz bu açından kısa mesafelerin araç trafiğine takılmadan hızlı şekilde alınması noktasında büyük bir kullanım kolaylığı vaadediyor, "uçan taksi" devrini gözler önüne seriyor.
 
Uçan taksi dönemi kapıda
Maksimum çıkabildiği yükseklik 3,500 metre olarak açıklanan ve 200 kg'lık toplam ağırlığıyla 120 kg yük taşıyabildiği teknik detaylarında yer alan Ehang 184, çanta gibi eşyalar için ufak bir bagaj barındırıyor ve 4G internet bağlantısı ile klima gibi önemli imkanları da yolcusuna sağlayabiliyor. 
Kısa zaman içerisinde dünya genelinde demo uçuşları başlayacak olan Ehang 184, herşey yolunda gider ve gerekli lisanslar alınırsa yıl sonunda doğru ticari olarak satışa çıkacak. Fiyat ise 200 bin ila 300 bin dolar arasında olacak. Hazırlanan tanıtım videolarını aşağıda izleyebilirsiniz.
Uçan taksi dönemi kapıda
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim