Anlık Bildirim

Yapay zeka bu sefer de inşaat sektöründe

Nvidia'nın AI işleme için kullanılabilen GPU'ları inşaat sektöründe kullanılacak. Japon inşaat şirketlerinden Komatso bunun için Nvidia ile el sıkıştı. Detaylar haberimizde.
Gün geçtikçe kullanım alanı artan yapay zeka teknolojisi, şimdi de inşaat sektörüne el atmaya hazırlanıyor. Japon inşaat üreticisi Komatso, inşaat alanlarını daha güvenli hale getirmek için yapay zekadan yardım alacak. Bunu ise Nvidia ile işbirliği yaparak gerçekleştirecek. 
Nvidia CEO'su Jensen Huang; GTC  Japonya etkinliğinde Nvidia grafik işlem ünitelerinin (AI işleme için kullanılabilen GPU'lar) güvenlik konuları için inşaat alanlarının görselleştirilmesinde ve analizinde kullanılacağını söyledi. GPU'lar inşaat alanlarındaki drone'lar ve kameralar ile iletişim kurarak analiz ve görselleştirme için bir AI platformu görevi görecek.
Huang, yaptığı açıklamada, "Yapay zeka, endüstriler arasında geniş kapsamlı olarak kullanılıyor ve yapay zekanın bir sonraki adımı otonom akıllı makineler olacak." dedi. "Gelecekteki makineler çevrelerini algılayacak ve sürekli tetikte olacak, operatörlerin daha verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak. İnşaat ve maden endüstrileri bu ilerlemelerden büyük fayda sağlayacaktır. " diye devam etti.
İnşaat sektörü Nvidia'nın yapay zeka teknolojilerine yer verdiği alanlardan yalnızca bir tanesi keza bunu tıbbi görüntüleme sektörü ve otonom araç piyasası takip etmekte. 
Günümüzde inşaat sektörü en tehlikeli çalışma alanlarından bir tanesi olarak kabul ediliyor. Ülkemizde ise ne yazık ki ortalama her gün beş kişi, iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bu durumu göz önüne aldığımız takdirde Nvidia'nın Japon inşaat şirketi Komatso ile yaptığı iş birliği oldukça önemli bir adım. Ayrıca bu projenin yalnızca inşaat sektörüyle sınırlı kalmayacağı madencilikte de benzer bir teknolojinin kullanılacağı söyleniyor.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim