Anlık Bildirim

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Bitcoin açıklaması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de sanal para birimleri ile ilgili düzenleme bulunmadığından dolayı kripto para birimlerine dayalı spot veya türev işlem yapılmaması gerektiğini belirtti.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Bitcoin açıklaması Tam Boyutta Gör

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sanal paralara dayalı işlemler hakkında açıklama yayınladı. SPK tarafından aracı kurumlara gönderilen Genel Mektup’ta yer alan açıklamada Bitcoin ve türevi dijital para sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiği hususunda bildiride bulunuldu.

Genel Mektup'ta Bitcoin ve benzeri sanal paraların fark kontratı işlemlerine konu olup olmayacağı, sanal paralara dayalı türev araçlara yönelik müşterilere hizmet verilip verilmeyeceği hakkında kurula muhtelif aracı kurumlar tarafından görüş taleplerinin iletildiği bildirildi.

Türkiye’de sanal para birimleri ile ilgili olarak bir düzenleme veya tanımlama bulunmadığı ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında yer alan türev kapsamında yer alan türev araçlara dayanak teşkil edebilecek unsurlar içerisinde sanal para birimlerinin bulunmadığının altı çizildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de sanal para birimleri ile ilgili düzenleme bulunmadığından dolayı sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim