Anlık Bildirim

DirectX 11 çalışmaları tamamlanıyor gözler ATi ve Nvidia'da

DirectX 11 çalışmaları tamamlanıyor gözler ATi ve Nvidia'da

Windows 7 Beta'nın resmi olarak yayımlanması ile birlikte DirectX 11 de yeniden gündeme geldi. DirectX 10'u Windows Vista ile duyuran Microsoft, DirectX 11'i ise bazı iddialara* rağmen muhtemelen Windows 7 ile birlikte pazara sunacak. Gelen yeni bilgilere göreyse Microsoft, DirectX 11 için spesifikasyon çalışmalarını hemen hemen tamamlamış durumda. Yani artık gözler GPU üreticilerinde. Daha önce açıklanan teknik detaylardan öte radikal değişiklikler içermeyen DX 11 final spesifikasyonu hemen hemen tamamlandı.

Hem AMD-ATi hem de Nvidia, spesifikasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan DirectX 11 API'si için destek verecek ilk grafik işlem ünitelerinin hazırlıklarını, detay çalışmaları bitmek üzere olan yeni API ekseninde tamamlamak için kolları sıvamış durumda. Her iki firmanın da muhtemelen yılın ikinci yarısı içerisinde DirectX 11 destekli yeni ekran kartlarını duyurması bekleniyor. Ayrıca yine her iki firmanın da 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak ilk GPU çözümlerinde DirectX 11 desteği sunması beklenmiyor.

Daha önceki haberlerimizde de değindiğimiz üzere AMD-ATi cephesinde RV740, Nvidia cephesinde ise muhtemelen GT212 firmaların 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk GPU'ları olacak ve nanometrik küçülme dışında ciddi anlamda mimari değişimler içermeyecekler. Öte yandan AMD-ATi'nin RV870, Nvidia'nın ise GT300 GPU'ları ile birlikte DirectX 11 desteği sunmaya başlamaları bekleniyor. Yine 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanacağı söylenen yeni GPU'lar, pek çok yenilik içerek ve lanse edildikleri an itibariyle firmaların yüksek performans segmentindeki yeni temsilcileri olacaklar.

* Ana hatları itibariyle DirectX 10 mimarisi üzerine inşa edilen fakat Tesselation ve GPGPU desteği başta olmak üzere çok sayıda yeni özellik de içeren DirectX 11'in Windows Vista'da çalışabileceği ve Windows 7 lansmanında önce ayrı bir paket olarak kullanıma sunulabileceği iddia ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27839 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim