Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan’ın Covaxin aşısına acil kullanım onayı verdi

Yapılan yeni açıklamalara göre Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan tarafından geliştirilen Covaxin isimli COVID-19 aşısına acil kullanım onayı verme kararı aldı.                     

Dünya Sağlık Örgütü, bugün yapılan bir açıklamayla Hindistanlı ilaç şirketi Bharat Biotech’in geliştirdiği COVID-19 aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyururken bu kararın birçok yoksul ülkeye aşı gönderilmesini kolaylaştıracağını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Covaxin'in kullanımına onay verdi Tam Boyutta Gör

Aşı ocak ayında Hindistan’da klinik denemeler devam ederken onay almıştı. Ülkenin bu kararı o sıralarda endişelere ve eleştirilere yol açmıştı. Bharat Biotech ise yaptığı açıklamalarda, ocak ayından bu yana toplanan verilerde aşının %78’lik bir koruma oranı sağladığını söyledi.

DSÖ, yaptığı açıklamalarda aşının faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu belirtti ancak bazı uzmanlar bu onayın hızlı olduğunu ve verilerin eksik olduğunu söyledi. İlaç şirketinin başkanı Dr. Krishna Ella ise ilginç açıklamalarda bulunarak aşının %200 güvenli olduğunu ifade etti.

Covaxin COVID-19 aşısı Tam Boyutta Gör

Hamileler için uygun değil

DSÖ’nün açıklamalara göre aşı 18 yaş ve üzerindeki tüm yaş gruplarına dört hafta arayla iki doz şeklinde uygulanabilecek. Buna ek olarak, ‘kolay saklanma’ özelliği sebebiyle aşının düşük ve orta gelirli ülkeler için son derece uygun olduğu belirtilirken, verilerin yetersiz olması sebebiyle Covaxin’in hamile kadınlarda kullanımının şu an uygun olmadığı açıklamalar arasında yer aldı. Şu ana kadar çok az ülke Covaxin aşısını tanımıştı. Hindistan DSÖ’nün bu kararıyla daha fazla ülkenin aşıyı kullanmaya başlayacağına inanıyor.

Hindistan şu ana kadar 253 milyondan fazla insanın tam olarak aşılandığını belirtmişti. Bu sayı, ülke nüfusunun dörtte birine denk geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim