Anlık Bildirim

DSÖ hastaneye yatan Covid-19 hastaları için yeni ilacın duyurusunu yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugün Twitter'dan yaptığı paylaşımda koronavirüs yüzünden hastaneye yatan kritik vakalar için daha etkili olan bir ilaç önerisi yaptı.

DSÖ koronavirüse karşı yeni ilacı açıkladı Tam Boyutta Gör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların 'kortikosteroid' ile birlikte kullanıldığında durumu kritik olan Covid-19 hastalarında hayat kurtardığını açıkladı. Geniş bir analiz sonucunda bu noktaya ulaşan DSÖ araştırmada, 27 klinik incelemeye katılan 11 hastadan elde edilen bulguları kullandı. 

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayınlanan araştırma DSÖ, King's College London, Bristol Üniversitesi, University College London ve Guy's ve St Thomas' NHS Foundation Trust ile birlikte yürütüldü.

DSÖ Sağlık Acil Durumları klinik yönetimi başkanı Janet Diaz küresel açıdan aşıya erişimdeki adaletsizliğin bu ilaçlarla biraz törpülenebileceğini söyledi. Böylece yoksul ülkelerde aşıya erişememeden kaynaklı olan ölümler daha aza indirilebilir. 

Öte yandan University College London'daki MRC Clinical Trials Unit'te baş araştırma görevlisi olan Claire Vale, bu ilaç sayesinde koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırılan insanlarda daha iyi sonuçlar alınmaya başlayacağını söyledi. Ayrıca çok kurumlu bu araştırmanın küresel bir çabanın ürünü olduğunu söyledi. 

DSÖ ağır vakalarda ilaçların ölüm oranını %13 oranında azalttığını belirterek, bunun her bin hasta için 15 daha az ölüm ve her bin ağır hasta için 28 daha az ölüm olacağı anlamına geleceğini ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim