Anlık Bildirim

Duolingo 6,5 milyar dolar değerleme ile devler ligine katıldı

Dil öğrenme uygulamalarından biri olan Duolingo Inc, Çarşamba günü şirketin Nasdaq açılışında hisselerinin %40 değer kazanması üzerine 6,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Duolingo Wall Street'ten yatırım çekebilen en son eğitim teknolojileri şirketi oldu. Şirketin halka arz edilen hisse değeri 102$ iken Çarşamba günü 141.4$'dan satışa açıldı ve öğleden sonra 130,92$'dan işlem gördü.

Şirketin halka arzı, pandemi sonrasında evlerine kapanan öğrenci ve öğretmenleri buluşturduğu düşüncesiyle ilgi çekti. Duolingo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Luis con Ahn, "Halka açık bir şirket olmanın verdiği finansal güç ile daha büyük çapta faaliyet gösterebileceğiz." dedi.

Duolingo 6,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı, işte detaylar Tam Boyutta Gör

40 milyon aktif kullanıcısı var

"Edtech" yani bir eğitim teknolojisi şirketi olarak anılan Duolingo aylık yaklaşık 40 milyon aktif kullanıcıya 40 dilde eğitim alma imkanı sunuyor.

Şirket hedefi Asya pazarında daha fazla genişlemek çünkü Asya uygulamanın en hızlı büyümeye başladığı bölge olarak gösteriliyor.

Duolingo'nun en geniş pazarı Amerika Birleşik Devletleri kullanıcı kitlesinin %20'sini ve şirket gelirlerinin %45'ini oluşturuyor.

Şirket 2011'de Von Ahn ve Severin Hacker tarafından Carnegie Mellon Üniversitesinde tanışmalarının ardından kurulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim