Anlık Bildirim

E-devlet hacklendi iddiası: Milyonlarca vatandaşın kişisel verileri çalındı

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda E-devlet sisteminin hacklendiği iddiasını dile getirdi ve konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

E-devlet hacklendi iddiası Tam Boyutta Gör

Bundan önceki dönemlerde de birçok kez hacklendiği iddia edilen e-Devlet Kapısı yine bir veri sızıntısı ile gündemde. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun iddiasına göre bir hacker grubu e-Devlet verilerini ele geçirmiş durumda.

Kimlik kartları ortalığa saçıldı

İbrahim Haskoloğlu, Twitter hesabında paylaştığı gönderide: "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil." ifadelerini kullandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik fotoğraflarını sansürleyerek yayınladı.

Hacker grubundan, kendi kişisel bilgilerini de isteyen Haskoloğlu, diploma notu, adresleri ve telefon numaralarının doğru bir şekilde hacker'ların elinde olduğunu belirtti. Hatta sigorta ve maaş bilgileri de dahil olmak üzere. Ayrıca paylaşılan tweet'lerde, Hacker'ların E-nabız sistemini de hackledikleri ve istenen kişileri koronavirüslü olarak işaretleyebilecekleri de görülüyor.

Birçok kuruma ait verilere ulaşabiliyoruz

Ayrıca hacker grubu, ele geçirdikleri sistemle birlikte, bazı üniversite, banka ve birçok kuruma ait verilere ulaşabildiklerini de iddia ediyorlar. İbrahim Haskoloğlu son olarak kimsenin mağdur olmaması için bu önemli konuyu devlet yetkilileriyle paylaştığını belirtti. Milyonlarca vatandaşın verilerinin internete sızdığı bu iddiayla ilgili olarak henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini de belirtelim.

Güncelleme: E-Devlet'in hacklendiği iddiası yalanlandı

Veri sızıntısı hakkında E-Devlet'ten resmi açıklama geldi ve söz konusu iddialar yalanlandı. E-Devlet'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18585 kez okundu.
66 kişi, toplam 74 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim