Anlık Bildirim

E-ticaret deneyimini yaratan veya bozan uygulama tasarımı faktörleri

Bugün e-ticaret yapmak isteyen çoğu işletmenin bir uygulaması vardır. Ancak bir uygulamaya sahip olmak işin tüm süreci olamaz. Hala mobil uygulamanın arkasındaki işletme, istikrarlı çalışmalıdır.

E-Ticaret deneyimini yaratan veya bozan uygulama tasarımı faktörl

Bugün birçok işletme uygulamalarının tasarımına fazla odaklanarak, uygulamanın arkasındaki üretimini unutuyor neredeyse. Normal şartlarda e-ticaret bazında bir uygulama, tüketicinin ürüne erişmesini kolaylaştırması gerekirken artık ürünün kendisi haline geliyor. Yani araçla amaç resmen birbirine karışıyor. 

Artık ilgilenilen nokta uygulamanın tasarımından da ziyade, o uygulamanın reklamına, öne çıkarma işlemlerine dönüyor. Böyle olunca da uygulamanın arkasındaki fikir dezenformasyona uğrayarak, odak nokta kullanıcılardan daha fazla pay almaya dönüyor. Uygulama içi reklamlar, indirilme sayıları bir anda her şey oluveriyor. Çoğu zaman ortada kalan tüketiciler, mobil uygulamaları indirip yükleyen ve ardından hiç de hoş olmayan bir kullanıcı deneyimiyle uğraşan tüketiciler haline geliyor. Ayrıca kalitesiz ve hatta potansiyel olarak tehlikeli uygulama performansına da katlanmak zorunda kalıyorlar.  

Bu hem işletme hem de uygulama geliştiricisi için bir sorundur. Gösterişli uygulamalar, yalnızca uygulama tam olarak ihtiyaç duyduğu şeyi yapma yeteneğine sahip olduğunda kullanıcı deneyimini geliştirir. 

Lookout'un güvenlik çözümlerinden sorumlu kıdemli yöneticisi Hank Schless'e göre bu sorunun temelinde, bir mobil uygulamadan para kazanmak ile olumlu bir kullanıcı deneyimi yaratmak arasında var olan zor bir ikilem yatıyor. Mobil uygulama geliştiricileri, kullanıcılara en son ilgi çekici güncellemeleri sunmanın yanı sıra uygulamalarından para kazanmanın yollarını bulma konusunda da sürekli baskı altındadır. 

Ancak uzun periyotta uygulama kullanım deneyimiyle, bu uygulamadan para kazanma isteğinin yaratacağı anlaşmazlık, işletmelerin asıl bel kemiği olan ürünlerin de görmezden gelinmesine yol açabilir. Yani artık mesele iki deterjan markası arasında kıyaslama yapmaktan ziyade bu deterjan markalarının uygulamalarını kıyaslamaya dönebilir. Ki bu da asıl faydalanacağımız somut ürünün köklü değişmesi demektir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim