Anlık Bildirim

A Quiet Place 2'ye gişede büyük ilgi: Amerika'da rekor kırdı

A Quiet Place 2 ilk haftasında Kuzey Amerika'da pandemi rekoru kırdı. Filmin ilk hafta gişe hasılatı Tenet'ın toplam hasılatını geçti.

A Quiet Place 2'ye gişede büyük ilgi: Amerika'da rekor kırdı Tam Boyutta Gör

Bu yılın merakla beklenen filmlerinden olan A Quiet Place II üst üste gelen ertelemelerin ardından nihayet geçtiğimiz hafta itibarıyla açılışını yaptı. Film ilk aşamada sadece 12 ülkede vizyona girmiş olmasına rağmen gişede önemli rakamlar elde etmeyi başardı. Deadline'ın açıkladığı rakamlara göre A Quiet Place 2 ilk haftasında 80 milyon dolar hasılat elde etti.

İlk hafta gişe hasılatının çok büyük bir kısmı filmin anavatanı olan Kuzey Amerika'dan geldi. A Quiet Place 2, 58,5 milyon dolarlık açılışla Kuzey Amerika'nın pandemi rekorunu krımayı başardı. Rekor daha önce 33 milyon dolarlık açılış yapan Godzilla vs. Kong'a aitti. A Quiet Place 2 ayrıca Tenet'ın Kuzey Amerika'da tüm gişe macerası sonunda kazandığı 50 milyon dolarlık hasılatı sadece ilk hafta rakamlarıyla geride bırakmayı başardı.

A Quiet Place 2'nin gişe rakamları sinema sektörünün geleceği için epey umut verici oldu. ABD'de aşılamanın önemli bir yüzdeye ulaşmasıyla birlikte artık sinema salonları yavaş yavaş tamamıyla açılıyor. Sinemaseverler de salonlara daha rahat ve güvenli hissederek gidebilmeye başladı. Dolayısıyla bunların yansımasını doğrudan gişe rakamlarında görebiliyoruz.

Ünlü oyuncu ve film yapımcısı John Krasinski tarafından hazırlanan A Quiet Place II eleştirmenlerden ve sinemaseverlerden önemli övgüler almayı başarmıştı. Özellikle de ilk filmin hayranlarının yeni filmi de kesinlikle kaçırmaması tavsiye ediliyor.

A Quiet Place 2'nin 4 Haziran'da ülkemizde de vizyona girmesi bekleniyor. Ancak Türkiye'de sinemalar 1 Haziran'da açılacak mı bu konu hala tam olarak kesinleşmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim