Anlık Bildirim

El kameranızdan webcam yapın

Düşük çözünürlüklü, düşük yakala hızlarına sahip web kameralarının pek azı sahiplerini memnun edebilmiştir. Kaliteli fakat pahalı alternatifleri ise ''bir web kamerasına da bu kadar para verilmez'' bilinci ile coğumuz için sadece birer vitrin süsü olarak kalmıştır. Üstelik bir web kamerası ne kadar kaliteli de olsa bir el kamerası ile aynı optik özellikleri ve renk ayrımını gösteremez.

İşte buradan yola çıkan OrangeWare firmasının '' WebcamDV '' isimli programı bize sayısal el kameramızı bir web kamera olarak kullanma imkanı sunuyor. Fakat bu sisteminde belirli zaafları bulunuyor. Bunlardan birincisi kamera boyutu ikincisi ise güç problemi. Eğer taşınabilir bir bilgisayarda bu sistemi kullanmak istiyorsanız iki kere düşünmelisiniz zira size eksta yük, kablo ve elektrik gibi problemler çıkaracaktır.. Ev yada ofisinizde ise USB yada FireWire bağlantı arabirimlerinden birine sahip bir el kameranız varsa bu programı mutlaka denemelisiniz.

Son derece basit bir kuruluma sahip program el kameranıza bağlı olarak çok iyi sonuçlar verebiliyor. Programın deneme sürümünü de bulunuyor. Beyendiğiniz takdirde 20$ gibi bir ücretle tam sürümünü temin edip kullanabilirsiniz. Sonuçta 720x480 piksel görüntüyü her şartta en kaliteli şekilde yakalamayı amaçlamış yüzlerce dolarlık MiniDV kameralar webcam'lerden çok daha iyiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim