Anlık Bildirim

Electronic Arts siber saldırıya uğradı: Oyunların kaynak kodlarının da olduğu 780 GB'lık veri çalındı

FIFA, Battlefield ve daha birçok popüker oyun serisinin yayıncısı olan Electronic Arts'ın siber saldırıya uğradığı açıklandı. Toplamda 780 GB'lık veri çalındı.

Electronic Arts siber saldırıya uğradı Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en popüler şirketlerinden birisi olan Electornic Arts'ın siber saldırıya uğradığı açıklandı. Haber ilk başta dün akşam saatlerinde söylenti olarak ortaya çıktı ancak Electronic Arts bu söylentileri doğruladı.

780 GB'lık Veri Çalındı

Her şeyden önce kullanıcıları ilgilendiren kısım ile başlayayım: Hiçbir oyuncunun verisi risk altında değil. Yapılan haberlere göre saldırıyı düzenleyenler EA'nin sunucularına sızmış; FIFA 21/22'nin ve oyun motoru Frostbite'ın kaynak kodları dahil birçok veriyi ele geçirmiş. Hatta çalınan veriler arasında Xbox ve Sony'nin uygulama programlama arayüzü anahtarları da bulunuyor.

Çalınan verilerin toplam boyutunun 780 GB civarında olduğu söyleniyor. Verileri çalan ekibin şu an için amacı bilinmiyor ancak verileri herkese açık olarak yayınlayacaklar gibi durmuyor. Bir EA sözcüsü olay ile ilgili gerekli adımların atıldığını ve oyuncuların kendi verileri konusunda rahat olması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Capcom'un ardından CD Projekt de siber saldırıya uğramıştı. Şimdi de EA saldırıya uğradı. Umuyoruz ki bu durum diğer oyun şirketleriyle devam etmez. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10404 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Electornic Arts, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim