Anlık Bildirim

Ülke Fransa seçilince eski iPhone'lar hızlanıyor

Yakın geçmişte, iPhone'ların bilinçli yaşlandırma sonrasında yavaşladığı büyük ses getirmişti ve Apple bu durumu kabul etmişti. Çin'den gelen son rapora göre Fransa için bir ayrıcalık söz konusu.

Çinli kaynaklara göre eski iPhone'ların ülkesi Fransa olarak değiştirilirse telefonlar çok daha hızlı ve akıcı çalışıyor. Bu hızlanmanın sebebi Apple'ın bilinçli yaşlandırma ile eski iPhone'ların hızını düşürmesi sonrasında Fransız hükümetinin Apple'a ceza kesmesi ve bu sebepten ötürü Apple'ın yavaşlatmayı sürdürememesi.

Eski iPhone'lar bölgeyi değiştirince hızlanıyor, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllarda Apple'ın eski iPhone'ların performanslarını pil ömrünü azalttığı gerekçesiyle düşürmesi büyük ses getirmişti. Bu performans düşürmesi telefonların büyük ölçüde yavaşlamasına sebep oluyor. Birkaç yıl önce yaşanan bu olayda Fransa Apple'a ceza kesmiş ve bu durumun düzeltilmesi için bir göz dağı vermişti.

Çin hükümeti bilinçli yaşlandırma için Apple'a bir ceza kesmedi ancak şirket pil değişimi fiyatlarında ciddi bir indirim yaptı ve telefonlara pil sağlığını gösteren bir özellik ekledi. Böylece kullanıcılar Apple'ın tekrar hız düşürmeyeceğini düşündüler ancak görünüşe göre durum böyle olmaktan çok uzak.

Çinli kaynaklara göre iPhone ve iPadler ülkeleri Fransa olarak değiştiğinde çok daha hızlı ve akıcı oluyorlar. Bu rapor AnTuTu skorlarıyla destekleniyor. Bölge değiştikten sonra ciddi bir hız artışı AnTuTu raporlarına hemen yansıyor. 

Eski iPhone'lar bölgeyi değiştirince hızlanıyor, işte detaylar Tam Boyutta Gör

iPhone 12 uygulamanın dışında

Bu durum iPhone 12'leri etkilemiyor. Yeni iPhone'larda ülke değişse de benchmark skoru değişmiyor ancak eski telefonlar için durum böyle değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31956 kez okundu.
75 kişi, toplam 79 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilinçli yaşlandırma, iphone 7 hızlandırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim