Anlık Bildirim

Fenerbahçe Token ön satışından elde edilen gelir açıklandı

Fenerbahçe'nin kripto para birimi Fenerbahçe Token bu hafta başına ön satışa sunulmuştu. Saniyeler içinde tükenen Fenerbahçe Token'lerden kulüp 268,5 milyon TL gelir elde etti.

Fenerbahçe Token ön satışından elde edilen gelir açıklandı Tam Boyutta Gör

Fenerbahçe’nin fan token’i Fenerbahçe Token, 9 Ağustos’ta ön satışa açıldı ve saniyeler içinde tükendi. Fenerbahçe ön satıştan elde ettiği geliri açıkladı. Ön satışta, nihai arzın yüzde 25’i satışa sunulmasına rağmen kulüp büyük gelir elde etti.

Fenerbahçe’den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, “Paribu Teknoloji A.Ş. ve Stoken Finansal Teknolojiler A.Ş ile yapılan sözleşme kapsamında üretilen Fenerbahçe Token ön satış sürecinin sonucu olarak; Şirketimiz, 268.500.000 TL gelir elde etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Token’in nihai arzı 100 milyon adet olarak belirlendi. Ön satışta 20 milyon 500 bin adet token satışa sunuldu. Bunlardan 500 bin adedi tanesi 30 TL’den taraftarla buluşurken, 20 milyonu 15 TL’den satışa çıktı. 15 TL’ye satılan Fenerbahçe Token’ler en erken 9 ay sonra satılabilecek.

Fenerbahçe Token ne işe yarayacak?

Fenerbahçe Token ile taraftarlar kulübün alacağı kararlarla ilgili anketlerde oy kullanabilecek. Stat ve tesis turlarına katılabilecek. Sporcular ve teknik heyetle tanışma imkanı yakalayacak.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ülkemizdeki kripto para düzenlemesinin devreye girmesiyle birlikte Fenerbahçe Token’in kullanım alanının artacağını söyledi. Fenerbahçe Token ile forma satışı, ürün satışı ve maaşların token ile ödenmesi kararların alınabileceğini belirtti.

Fenerbahçe Token, Ethereum tabanlı olarak ERC-20 ağı üzerinde oluşturuldu. 13 Ağustos’ta Paribu’da FB/TL cinsinden genel satışa açılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim