Anlık Bildirim

Usta oyuncu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusu olan, Türkiye'nin en önemli oyuncularından Ferhan Şensoy ne yazık ki hayatını kaybetti.

Ferhan Şensoy hayatını kaybetti Tam Boyutta Gör

Şair, senarist, yazar ve oyuncu olan Türkiye'nin en önemli sanatçılarından birisi olan usta oyuncu Ferhan Şensoy geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamaya göre hayatını kaybetti. 

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Özellikle 1987 yılından bu yana aralıksız olarak devam ettiği oyunu Ferhangi Şeyler ile tanınan Ferhan Şensoy, bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyordu. 2 Temmuz’da iç kanama nedeniyle hastaneye yatırılan Şensoy’un saat 02.30 sıralarında kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Filmleri, kitapları ve tiyatro oyunları ile birçok insanın hayatına dokunmuş olan Ferhan Şensoy aynı zamanda Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun da kurucusu. Kel Hasan Efendi'den gelen yaklaşık 100 yıllık bir simge olan Kavuk'un da 2016 yılına kadar taşıyıcısıydı. 2016 yılında ise Ferhan Şensoy'dan Rasim Öztekine'e geçmişti. 8 Mart 2021 tarihinde ise Ferhan Şensoy'un dostu olan Rasim Öztekin de hayatını kaybetmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6987 kez okundu.
42 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ferhan Şensoy, Yaşam
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim