Anlık Bildirim

Fiber Optik ihalesi Mediterranean Nautilus'un

Yeni ADSL portları, kablosuz internet (Wi-NET), 512k'dan başlayan ucuz geniş bant gibi söylemlerle gündemi tekrar işgal eden Türk Telekom belki de Türkiye'nin geleceği için en önemli ihalelerden birini sonuçlandırmış durumda.

Bahsettiğim Türkiye'nin mevcut 2Gbit civarı yurtdışı çıkışını ilk başta 20Gbit daha sonra ise 1.28Tbit'e kadar çıkarabilecek olan fiber optik ihalesi.

Tyco Telecommunications, Alcatel Submarine Systems ve Pirelli Submarine Telecom Systems gibi firmaların arasından sıyrılan Mediterranean Nautilus (Med-Nautilus) ile Türk Telekom gerekli çalışmalara başladı.

Gerçekleştirilecek projede en modern ekipmanlar kullanılacak.

Mediterranean Nautilus; İrlanda merkezli bir firma olmasına rağmen adından anlaşılabileceği gibi Akdeniz'de İsrail, Türkiye (İstanbul), Yunanistan, Mısır ve tabii ki İtalya'yı bağlayan bir ağı oluşturan %70 Telekom İtalya (TIM) ve %30 The Fishman Group (2.5 Milyar $ yıllk geliri olan bir İsrail özel sektör devi) ortaklığı.

Firmanın mevcut network altyapısını aşağıdaki resimde kabaca görebilirsiniz:

Yukarıdaki sistem 6 çift fiber optik kablo, 92 repeater, en son DWDM teknolojsi ile her kabloda 64 farklı dalga boyu üzerinden her birinde 10 Gbit/s kapasite sunuyor hali hazırda.

Firma aynı zamanda 2004 Yunanistan Olimpiyatlarında telekomünikasyon hizmetlerini üstlenmiş durumda.

Umarız çalışmalar düzgün biçimde en kısa sürede tamamlanır ve gelecek sene başında hem Türkiye'nin kapasitesi artar hem de artık minimum geniş bant bağlantısı mevcut 128k fiyatlarında 512k'dan başlar : )

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim