Anlık Bildirim

Fitbit Charge 5 tanıtıldı

Giyilebilir cihazlar konusunda oldukça popüler olan Fitbit, yeni bilekliği Charge 5 ile ciddi yenilikler getiriyor ancak bir o kadar da cep yakıyor. Detaylar haberimizde.

Fitbit Charge 5 tanıtıldı

Ocak ayında Google tarafından satın alımı tamamlanan Fitbit, özellikle spor konusundaki giyilebilir cihazları ile dikkat çekiyor. Şirketin sevilen serisi Charge, yeni Charge 5 ile ciddi yeniliklere sahip oluyor.

Yeni tasarım ve renkli ekran

Bu zamana kadar Charge serisinde hep siyah beyaz ekrana yer veren Fitbit, Charge 5’e renkli ekran getiriyor. AMOLED ekrana sahip olan Charge 5, 400 nit parlaklık ile dışarıda iyi bir görme deneyimi sunuyor. Ayrıca Charge 5, her zaman açık ekran özelliğine de sahip. Ancak renkli ekrana sahip olduğunu için Charge 5, önceki nesillere göre daha düşük bir pil ömrü sunuyor. Fitbit, Charge 5’in her zaman açık ekran özelliği kapalı iken cihazın 7 günlük ömrü olduğunu, her zaman açık ekran özelliği açık isen ise 2 günlük bir ömrü olduğunu belirtiyor. Charge 5, tasarım konusunda ise keskin köşeleri terk ederek daha oval bir tasarım tercih etmiş. Charge 5, Charge 4’e göre %10 daha ince bir gövdeye sahip ve sensörlürün yarattığı çıkıntı büyük ölçüde giderilmiş. Ayrıca Charge 5, Charge 3 ve 4’ün kordonları ile kullanılamıyor.

Tamamen tuşsuz bir tasarıma sahip olan Charge 5; kalp atışı, uyku takibi, kandaki oksijen seviyesi, ve seçili ülkelerde EKG ölçümüne destek sunuyor. Ayrıca Fitbit, Charge 5 ile birlikte Günlük Hazırlık Puanı sistemini hayata geçiriyor. Aylık 10 dolarlık ücrete sahip olan sistem, gün içindeki kalp atışı, yorgunluk ve yoğunluk gibi verileriniz ile size o güne özel aktiviteler öneriyor. Günlük Hazırlık Puanı sistemi, Charge 5 dışında Sense, Versa 2 ve 3, Luxe ve Inspire 2’ye de gelecek.

Fitbit Charge 5 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Charge 5, Fitbit Pay ile temassız ödeme seçeneği de sunuyor. Birçok akıllı bileklikte bulunmayan bu özelliğin Charge 5’te yer alması oldukça iyi olmuş. Charge 5, Google’ın Android tarafındaki Hızlı Eşleşme özelliği ile kolay kurulum sağlasa da Fitbit cihazları hala iOS tarafında destekleniyor.

Akıllı saatlere yaklaşan fiyat

Fitbit Charge 5, her ne kadar en iyi akıllı bileklerden biri olsa da fiyat konusunda oldukça kötü bir performans sergiliyor. Charge 5, 179.95 dolar gibi yüksek bir fiyat ile çıkış yapıyor. Cihazın akıllı saatlere yakın bir batarya ömrü sunduğunu düşündüğümüzde, cihazın akıllı saatlere yaklaşan fiyatı baya kafa karıştırıyor. Samsung Galaxy Watch 4’ün 250 dolar, Apple Watch SE’nin ise 280 dolara satıldığını hatırlatalım. Her iki cihaz da Charge 5’ten çok daha fazla özellik sunuyor.

Fitbit Charge 5 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Fitbit, Charge 5 ile zaten beğenilen cihazlarını daha da güzelleştirse de, cihaz için istedikleri fiyat biraz kafa karıştırıyor. Fitbit Charge 5; siyah, gümüş ve altın renkleri ile bu sonbahar çıkış yapıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim