Anlık Bildirim

Zeiss ilk tam kare dijital fotoğraf makinesini duyurdu: ZX1

Zeiss'in ilk dijital fotoğraf makinesi Adobe Photoshop Lightroom CC entegrasyonu ile çekilen fotoğrafların doğrudan makine üzerinde düzenlenmesine olanak sağlıyor. İşte ZX1'in tüm detayları...
Zeiss, sabit 35 mm f/2 lense sahip ilk tam kare kompakt dijital fotoğraf makinesini duyurdu. ZX1 olarak lanse edilen makinenin içinde, Zeiss tarafından geliştirilen 80-51200 ISO aralığına sahip 37.4 megapiksellik bir tam kare sensör bulunuyor.
Kameranın ön tarafında ise yeni bir Zeiss Distagon 35 mm f/2 T* otomatik odaklama objektifi var. 5 grupta 8 element içeriyor ve minimum odak uzaklığı 30 cm. Zeiss, "Objektif ve sensör arasındaki etkileşim, tipik ZEISS görüntüsüyle birinci sınıf görüntü kalitesini garanti eder" diyor.

Adobe Photoshop Lightroom CC entegre şekilde geliyor

ZX1'in sıra dışı bir özelliği ise Adobe Photoshop Lightroom CC'nin fotoğraf makinesine tamamen entegre olması. Bu sayede kullanıcıların çektikleri fotoğrafları direkt makine üzerinden düzenlemelerine olanak sağlıyor.
ZX1'in tüm bu özellikleri ve işlevleri 338 PPI piksel yoğunluğuna sahip 4.3 inç çoklu dokunmatik ekran aracılığıyla kullanılabiliyor. Dokunmatik ekranın üst kısmında 0.7 inç elektronik vizör de var.
Fotoğraf makinesi Bluetooth ve USB-C veri aktarımına ek olarak Wi-Fi bağlantısını da destekliyor. Böylelikle fotoğrafçılar görüntüleri başka cihazlara veya programlara aktarmadan doğrudan internete yükleyebilecekler. Ayrıca bilgisayara bağlanmasına gerek kalmadan OTA yoluyla yazılım güncellemesi alacağını da belirtelim.

Dahili depolama kapasitesi 512 GB

ZX1, 6.800 RAW (DNG) veya 50.000'den fazla JPG formatında fotoğraf depolamasına izin verecek 512 GB kapasiteli bir dahili depolama alanına sahip. Diğer özellikleri arasında 3.190 mAh pil, saniyede 3 kare sürekli çekim, saniyede 30 kare 4K video kaydı ve mikrofon/kulaklık jakları bulunuyor.
Kolay kullanılabilecek şekilde tasarlandığını belirtilen ZX1 pürüzsüz, kıvrımlı bir tasarıma sahip. Ayrıca 142 x 93 x 46 mm ebatlarında. Zeiss ZX1, 2019'un başında piyasaya sürülecek. Fotoğraf makinesinin fiyat etiketi ise henüz açıklanmadı. Ancak sabit lensli tam kare dijital fotoğraf makinelerinin fiyatını baz alırsak çok da ucuz olmayacağını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11085 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zeiss zx1, kompakt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim