Anlık Bildirim

Fransa bazı ilkokullarda maske zorunluluğunu kaldıracak

Fransalı yetkililer tarafından yapılan yeni açıklamalara göre 4 Ekim’den itibaren vaka sayısı düşük olan bölgelerdeki ilkokullarda maske zorunluluğu kaldırılacak.

30 Eylül Perşembe günü Fransa hükümeti tarafından yayınlanan bir kararnameye göre, Covid-19 vakalarının düşük olduğu bölgelerdeki ilkokullarda 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren maske zorunluluğu kaldırılacak.

Macron, okulları geziyor Tam Boyutta Gör

Sağlık bakanlığının verilerine göre 47 büyükşehirde bu uygulamaya başlanacak. Başkent Paris ise maske zorunluluğunun kalkacağı bölgeler arasında yer almayacak.

Yetkililer bu kararın, ülkedeki aşı kampanyasının hızlandırılması ve Covid-19 vakalarının azalmaya başlaması sebebiyle verildiğini belirtti. Yapılan açıklamalara göre maske zorunluluğunun kalkması için belirtilen bölgelerde art arda beş gün boyunca, 100.000 bin vatandaşta 50’den az Covid-19 vakasının olması gerekiyor.

Olağanüstü hâl yaza kadar devam edecek

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal da çarşamba günü Covid-19 ile mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Attal, virüsle mücadele kapsamında yürürlüğe sokulan olağanüstü hâlin gelecek yaza kadar uzatılmasının planlandığını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim