Üç galaksinin halen daha devam eden birleşme süreciyle oluşan NGC6240 galaksisinin merkezinde, üç adet süper kütleli kara delik bulunduğunu keşfedildi. Bu durum astronomi dünyası için bir ilk.
Araştırmalara göre süpernovalardan yayılan radyasyon, atmosferi iyonlaştırdı ve bu sayede iki ayaklı primatlar evrimsel süreçte gelişti. Yeni araştırma ise henüz tam olarak kanıtlanmadı.
Dünyanın en büyük ve hassas radyo teleskobu olacak SKA için önemli bir gelişme daha yaşandı. 12 Mart tarihinde, toplam 7 ülkenin imzasıyla birlikte teleskobu kontrol edecek kurul belirlendi.
Evreni gözleyen emektar gözümüz Hubble Uzay Teleskobu, bu sefer yanlışlıkla bir galaksi keşfetti. Evren ölçeğinde bize yakın sayılan galaksi ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Güneş'in parlak olduğunu biliyoruz. Ancak galaktik anlamda parlaklık deyince Yıldız'ımız maalesef sınıfta kalıyor. Yeni tespit edilen kuasar parlaklığın tanımını yeniden yazıyor.
Yeni bir araştırma, karanlık maddeye en büyük rakip Modifiye Newton Dinamiği yaklaşımının iddia ettiği sabitin gerçekliğini sorguluyor. Galaksilerin dinamiği evrensel bir sabit ile açıklanabilir mi?
Gök bilimciler, Dünya'ya çok da uzak olmayan bir bölgede yeni bir galaksi kümesi keşfetti. Üstelik bu galaksi kümesinin bilinen evrendeki en büyük yapılardan biri olduğu söyleniyor.
Evrenin Vikipedisi şeklinde tanımlanabilecek devasa kozmik harita şimdi incelemek isteyen herkesin kullanımına sunuldu. Pan-STARRS ismindeki dev proje tam 2 petabayt boyutunda veri içeriyor.
Dünya'nın, Güneş'in hatta Samanyolu Galaksisinin bile evrenin büyüklüğüne oranla inanılmaz küçük kaldığını sürekli duyuyor olsak da bunları hayal etmek çok da kolay değil.