Anlık Bildirim

GeForce FX ilk test: TecChannel.de Nvidia Almanya'dan aldığı GeForce FX'i test etti

GeForce FX çıktı çıkacak tartışmaları yapıla dursun resmi anlamda yapılan ilk inceleme Alman TecChannel.de sitesinden geldi.

Testte Nvidia Almanya'dan temin edilen 1 GHz 128MB DDRII bellekli 500 MHz saat hızına sahip GeForce FX5800 Ultra kullanılmış. Kart 600 gr. ağırlığında ve testte kartla gelen 42.63 sürücüleri kullanılmış.

Karşısına ATI Radeon 9700 Pro ve GeForce 4 Ti 4600 konulan yeni nesil GeForce, genelde burun farkıyla önde olmasına rağmen bu fark bir kaç istisna hariç (SPECviewperf 7.0) oldukça cüzi. Üstelik ATI Quake 3 Arena, UT 2003 gibi bir iki testte de yarışı önde bitirmeyi başarabilmiş.

Site sonuç olarak ATI Radeon 9700 Pro'dan %20 daha pahalı satılması beklenen kartın teknolojik açıdan iyi, ama iş rekabete gelince beklendiği gibi olmadığını vurgulamış. Açıkçası ortadaki rakamlar da bunu doğruluyor. ATI'nin ilkbahar aylarında duyuracağı R350'nin de GeForce FX'i geçeceği iddiaları da bu kartın potansiyel alıcılarını oldukça kötü etkiliyor. Öte yandan Nvidia'nın en az donanım kadar güçlü olan sürücü silahının da GeForce FX'lerde gelecekte büyük artışlara yol açmayacağı bir diğer konuşulan tartıiılan iddia. Eğer ATI bunca senedir beceremediği sürücü olayını da çözebilirse Nvidia'yı oldukça kötü günler bekleyeceği bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim